Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

RELX boekt weer recordresultaten

Gepubliceerd op 26 juli 2018 08:24 | Views: 2.951

RELX 17:36

21,50 +0,50 (+2,38%)

AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX groeit gestaag door. Het concern zette over het eerste halfjaar recordresultaten in de boeken. Verder meldde het bedrijf dat de versimpeling van de structuur per 8 september moet zijn voltooid. Vanaf dat moment is RELX op papier volledig Brits.

RELX zag de onderliggende omzet met 4 procent stijgen tot 4,2 miljard euro. De aangepaste operationele winst steeg met 6 procent tot 1,3 miljard euro. Alle vier de divisies van RELX verbeterden de voorbije maanden hun resultaten. De omzet uit print daalde verder tot 9 procent van het totaal. Dat was in 2000 nog 64 procent.

Het bedrijf kondigde eerder aan de duale structuur te versimpelen. Aandeelhouders zouden vrijwel unaniem akkoord zijn gegaan met de structuurwijzigingen. Aan de noteringen in Londen, Amsterdam en New York wordt niet getornd.

RELX kondigde een interim-dividend aan van 12,4 pence voor de Britse aandeelhouders en 0,14 euro voor houders van Nederlandse stukken. Dat betekent een stijging met 6 procent. Volgens RELX is het de laatste keer dat het dividend in ponden en euro's afzonderlijk wordt gegeven.

Verder kondigde RELX aan dat dit jaar al voor circa 500 miljoen pond (563 miljoen euro) aan eigen aandelen zijn ingekocht. Dat is onderdeel van het eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma van 700 miljoen pond. RELX deed dit jaar tot nu toe vijf overnames voor in totaal 694 miljoen pond.

Voor het hele jaar houdt het bedrijf vast aan de verwachtingen van meer winst op een hogere omzet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

RELX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare