Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Industrieconcern Aalberts krikt resultaat op

Gepubliceerd op 26 jul 2018 om 08:16 | Views: 4.197

AALBERTS NV 10:47

36,35 -0,83 (-2,23%)

LANGBROEK (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft het eerste halfjaar afgesloten met meer winst op een licht hogere omzet. Het AEX-fonds benadrukt in zijn handelsbericht daarbij dat de winstmarge is verbeterd en dat er wordt gewerkt aan het optimaliseren van het portfolio. Voor de rest van het jaar wordt verdere winstgevende groei voorzien.

De omzet van Aalberts viel op jaarbasis met bijna 1,4 miljard euro circa 1 procent hoger uit dan een jaar eerder. Het bedrijf kampte hier wel met tegenwind van ongunstige wisselkoerseffecten. Op eigen kracht gingen de opbrengsten met meer dan 5 procent omhoog.

De operationele winst steeg daarbij van zo'n 170 miljoen naar dik 179 miljoen euro, waardoor de ebita-marge met een half procentpunt groeide tot 12,9 procent. De nettowinst exclusief bijzondere posten (amortisaties) kwam uit op ruim 130 miljoen euro. Dat was 11 procent meer dan in de eerste helft van 2017.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AALBERTS NV 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

AALBERTS NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord