Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Besi kijkt voorzichtig vooruit

Gepubliceerd op 26 jul 2018 om 07:23 | Views: 8.000

BESI 11:52

21,06 +0,10 (+0,48%)

DUIVEN (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) heeft het tweede kwartaal afgesloten met een lagere winst en omzet ten opzichte van een jaar eerder. Ten opzichte van het eerste kwartaal was er wel sprake van groei. Het bedrijf gaat voor het lopende kwartaal uit van mindere prestaties.

Besi sloot het kwartaal af met een omzet van 161,1 miljoen euro, hetgeen 5,2 procent minder is dan een jaar eerder en 4 procent meer dan in het eerste kwartaal. De winst daalde op jaarbasis met bijna 10 procent, maar steeg op kwartaalbasis met 27 procent tot 47,2 miljoen euro.

Besi verwacht voor het lopende kwartaal een omzetdaling van 25 tot 30 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat komt volgens het bedrijf deels door de ,,gebruikelijke" seizoenspatronen, maar ook door lagere opbrengsten uit de divisie voor mobiele applicaties. Vooral de vraag van onderaannemers uit China en Taiwan is minder.

Orders

Het totaal aantal orders liep op kwartaalbasis met 58 procent terug tot een totaalbedrag van 86,3 miljoen euro, onder meer doordat een Aziatische klant voor 28 miljoen euro aan bestellingen voor high-end smartphoneapplicaties annuleerde. Het bedrijf had de verwachtingen mede om die reden eerder al getemperd.

Topman Richard Blickman erkende in een toelichting dat een verwachte omzetdaling van 25 procent aanzienlijk is, maar zei er tevens bij dat dit soort schommelingen vaker kunnen voorkomen. Ook de annulering van bestellingen is een kwestie waar de hand niet altijd achter valt te krijgen. Volgens hem kan het ook zomaar zijn dat er ineens meer bestellingen binnenstromen.

Minder tijdelijk personeel

Om de kosten te drukken werd gedurende het kwartaal al minder tijdelijk personeel ingehuurd. Verder blijft Besi inzetten op het verkleinen van het Europese personeelsbestand. Dit komt vooral doordat er door overheveling van productie steeds meer ondersteunende diensten in Azië nodig zijn en in mindere mate in Europa. Van een grote reorganisatie is volgens Blickman geen sprake.

Ook worden andere maatregelen genomen om de kosten te drukken om daarmee de winstgevendheid te verbeteren. Verder kondigde Besi aan tot oktober volgend jaar voor 75 miljoen euro aan eigen aandelen te gaan inkopen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
BESI 81% zegt kopen 42 stemmen

Gerelateerd

BE Semiconductor Industries

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links