Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britse eigenaar winkelcentra Intu vraagt uitstel van betaling aan

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse winkelvastgoedfonds Intu heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf slaagde er niet in overeenstemming te bereiken met een groep schuldeisers over hernieuwd uitstel van aflossingen op leningen. Intu bezit enkele van de grootste winkelcentra in het Verenigd Koninkrijk, waaronder het gigantische Trafford Centre in Manchester.

Intu heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis, die ervoor zorgde dat veel huurders van zijn winkelruimtes de deuren moesten sluiten. Daardoor liep het vastgoedfonds veel huur mis. Ook voor de coronacrisis had Intu al last van de malaise in het Britse winkellandschap, die voor een daling van de waarde vastgoedportefeuille zorgde. Tegelijkertijd torste het bedrijf een nettoschuld van 4,5 miljard pond met zich mee.

Door de financiële problemen staan bij Intu circa 2500 banen op het spel. De winkelcentra blijven voorlopig nog geopend.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 feb Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit
  2. 12 okt Unibail verkoopt groot Frans winkelcentrum 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. 8ball 27 juni 2020 17:12
    loan to value van Intu stond al op 65% voordat de corona crisis begon dus dit is geen verrassing, alle winkelvastgoedfondsen zullen schuldgraad fors zien oplopen door afboekingen op activa vanwege lagere huurinkomsten maar Intu zat al voor deze corona crisis zwaar in de problemen aangezien bij de meeste fondsen de bankconvenanten tot 60% LTV toestaan
  2. Froe 30 juni 2020 09:51
    Helemaal eens wat betreft de LTV. Dit is redelijk zware LTV. Meer impact heeft overigens de DSCR; het vermogen om de financieringsverplichtingen te kunnen voldoen. Dit zal ook de reden zijn dat deze schuldeiser hebben aangeklopt. Hier zit de zere plek.

    Je stelling dat de schuldgraad oploopt door afboekingen vanwege dalende inkomsten klinkt mooi maar klopt niet. Door tijdelijke sluitingen van centra of afspraken met huurders voor uitstel van betaling lopen vorderingen op. De huurovereenkomsten worden hierbij niet opgebroken; bij een volgende taxatieronde veranderen de waardes (wat betreft dit punt) dus niet. De schuldgraad zal hierdoor niet oplopen. Het verhaal veranderd als schuldeisers meer aflossing of extra rente risico opslagen eisen; dit hakt er flink in op de DSCR. Maar goed, een beetje schuldeiser beseft dat dit een doodsvonnis wordt. Extra zekerheden onderhandelen of extra aflossing door verkoop van panden zal meer voor de hand liggend zijn.
  3. Froe 30 juni 2020 10:07
    Beursplein5; eens. Verandering is overigens al wel te zien. Ik vind de insteek van bijvoorbeeld Wereldhave erg positief. Ze durfde het aan om dividend te verlagen maar worden door beleggers toch afgestraft. Ze hebben een nette LTV van 50 en dan nog flink kunnen investeren om hun portefeuille toekomstbestendig te maken. Niet voor niets trekken ze mooie huurders naar hun centra. Je ziet dat hun concepten ver vooruit lopen en binnen retailvastgoed vernieuwend zijn. En wees reëel; de vastgoed sector is nou eenmaal kapitaal intensief en een langzame business.

    En nee, ik heb los van een mini positie in Wereldhave (Unibail én Vastned) geen andere belangen in Wereldhave ;)
  4. Froe 30 juni 2020 10:16
    De impact van tijdelijke huur opschortingen zal reuze meevallen. Ik las een stukje terug van begin deze maand dat ik op IEX schreef:

    "Bierviltje: stel, van 1 op de 5 huurders schelden ze 2 maanden huur kwijt; dit raakt de omzet met slechts 3%. Vorderingen zullen groeien, de omzet zal niet veel zakken."

    de impact van mogelijke faillissement zal natuurlijk groter zijn.
  5. [verwijderd] 3 juli 2020 08:36
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 27 juni 2020 12:40:

    Het investeringsmodel bij vastgoedfondsen leidt tot dit soort situaries. Torenhoge schulden aangaan, weinig moderniseren. Dividend betalen, maar te weinig aflossen.
    Beleggers zijn het meer dan zat.
    Dit alles vertaald zich in lage beurskoersen.
    hier kunnen ze niks aan doen ze zijn verplicht 80/90% van de winsten uit te betalen enige manier om te moderniseren of om schulden af te betalen is met afwaarderingen van andere panden
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

75,100 17:35
+0,220 +0,29%
Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links