Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street opent lager

Gepubliceerd op 26 juni 2020 16:09 | Views: 1.984

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager aan de dag begonnen. Sportartikelenmaker Nike, die donderdag nabeurs tegen de verwachting in met een verlies op de proppen kwam, staat volop in de belangstelling. Verder reageren de markten op de regels die de Federal Reserve instelde voor banken na een stresstest. De instellingen mogen tot en met september geen eigen aandelen in te kopen.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel 1 procent in de min op 25.498 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,4 procent tot 3072 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 9992 punten.

Nike leverde ruim 3 procent in. De onderneming heeft in het voorbije kwartaal een fors lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. Winkels van het sportkledingmerk moesten in grote delen van de wereld de deuren sluiten wegens de coronapandemie. Onder de streep resteerde een verlies van 790 miljoen dollar.

Crisisscenario

De stresstest van de Fed wees weliswaar uit dat de financiële concerns ook in het ergste crisisscenario's overeind blijven, maar wegens onzekerheid over economisch herstel moeten banken voorzichtig omspringen met hun kapitaal. Bij de meeste banken zou de kapitaalpositie in het ergste scenario ruimschoots voldoende zijn om die klap op te vangen, maar sommige kredietverstrekkers zouden wel erg dicht bij de ondergrens komen. Onder meer Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup en Wells Fargo werden tot 4,8 procent lager gezet.

Facebook (min 3 procent) ziet steeds meer adverteerders afhaken. Verizon Communications voegde zich bij de reclameboycot, omdat Facebook te weinig zou doen om haatdragende taal op zijn platforms te stoppen. Webwinkelreus Amazon (plus 0,6 procent) neemt Zoox, dat zich bezighoudt met zelfrijdende auto's, over. Ook was er een positief analistenrapport over Amazon. Volgens marktkenners zou het bedrijf wel eens als de grote winnaar uit de coronacrisis kunnen komen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Pieter Vandewalle 26 juni 2020 16:28
  quote:

  havik of duif schreef op 26 juni 2020 16:25:


  Bij het bericht vanmorgen dat er opnieuw 37000 besmettingen waren op een dag wist je ook dat de beurs om half vier naar diep rood zou gaan en natuurlijk Amsterdam daar achteraan.


  Even geduld tot 21u30, dan pas zie je telkens hoeveel belang corona nog heeft... We eindigen groen, aex echter nabeurs...
 2. forum rang 5 bp5ah 26 juni 2020 22:12
  quote:

  Pieter Vandewalle schreef op 26 juni 2020 16:28:


  [...]

  Even geduld tot 21u30, dan pas zie je telkens hoeveel belang corona nog heeft... We eindigen groen, aex echter nabeurs...

  Slot bijna op de lows daar, je moet met een lampje zoeken naar iets positiefs in de States, sentiment begint langzaam te draaien volgens mij.
 3. forum rang 5 bp5ah 26 juni 2020 22:14
  quote:

  Maan Arkenbosch schreef op 26 juni 2020 17:08:


  De banken zitten tot over de oren in de junk-bonds. Als de Fed de banken overeind wil houden, zitten wij zo in een banken run.Daar is maar een antwoord op===> Goud en zilver kopen!!!!!!!!

  In een verklaring van de FED bij de bankentest, werd zelfs gerept over liquiditeitsproblemen bij banken, bij een worst-case scenario ...
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare