Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street opent lager

Wall Street opent lager

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager aan de dag begonnen. Sportartikelenmaker Nike, die donderdag nabeurs tegen de verwachting in met een verlies op de proppen kwam, staat volop in de belangstelling. Verder reageren de markten op de regels die de Federal Reserve instelde voor banken na een stresstest. De instellingen mogen tot en met september geen eigen aandelen in te kopen.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel 1 procent in de min op 25.498 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,4 procent tot 3072 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 9992 punten.

Nike leverde ruim 3 procent in. De onderneming heeft in het voorbije kwartaal een fors lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. Winkels van het sportkledingmerk moesten in grote delen van de wereld de deuren sluiten wegens de coronapandemie. Onder de streep resteerde een verlies van 790 miljoen dollar.

Crisisscenario

De stresstest van de Fed wees weliswaar uit dat de financiële concerns ook in het ergste crisisscenario's overeind blijven, maar wegens onzekerheid over economisch herstel moeten banken voorzichtig omspringen met hun kapitaal. Bij de meeste banken zou de kapitaalpositie in het ergste scenario ruimschoots voldoende zijn om die klap op te vangen, maar sommige kredietverstrekkers zouden wel erg dicht bij de ondergrens komen. Onder meer Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup en Wells Fargo werden tot 4,8 procent lager gezet.

Facebook (min 3 procent) ziet steeds meer adverteerders afhaken. Verizon Communications voegde zich bij de reclameboycot, omdat Facebook te weinig zou doen om haatdragende taal op zijn platforms te stoppen. Webwinkelreus Amazon (plus 0,6 procent) neemt Zoox, dat zich bezighoudt met zelfrijdende auto's, over. Ook was er een positief analistenrapport over Amazon. Volgens marktkenners zou het bedrijf wel eens als de grote winnaar uit de coronacrisis kunnen komen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pieter Vandewalle 26 juni 2020 16:28
    quote:

    havik of duif schreef op 26 juni 2020 16:25:

    Bij het bericht vanmorgen dat er opnieuw 37000 besmettingen waren op een dag wist je ook dat de beurs om half vier naar diep rood zou gaan en natuurlijk Amsterdam daar achteraan.
    Even geduld tot 21u30, dan pas zie je telkens hoeveel belang corona nog heeft... We eindigen groen, aex echter nabeurs...
  2. forum rang 10 bp5ah 26 juni 2020 22:12
    quote:

    Pieter Vandewalle schreef op 26 juni 2020 16:28:

    [...]

    Even geduld tot 21u30, dan pas zie je telkens hoeveel belang corona nog heeft... We eindigen groen, aex echter nabeurs...
    Slot bijna op de lows daar, je moet met een lampje zoeken naar iets positiefs in de States, sentiment begint langzaam te draaien volgens mij.
  3. forum rang 10 bp5ah 26 juni 2020 22:14
    quote:

    Maan Arkenbosch schreef op 26 juni 2020 17:08:

    De banken zitten tot over de oren in de junk-bonds. Als de Fed de banken overeind wil houden, zitten wij zo in een banken run.Daar is maar een antwoord op===> Goud en zilver kopen!!!!!!!!
    In een verklaring van de FED bij de bankentest, werd zelfs gerept over liquiditeitsproblemen bij banken, bij een worst-case scenario ...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links