Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street hoger dankzij handelsoptimisme'

Gepubliceerd op 26 jun 2019 om 14:48 | Views: 2.216

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York liggen woensdag op koers voor een hogere opening. Het sentiment wordt daarbij gesteund door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. De zorgen over de spanningen tussen de VS en Iran werden even aan de kant geschoven. De chipsector op Wall Street kan in beweging komen na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin is "hoopvol" gestemd dat een handelsdeal gesloten kan worden. Volgens de minister is de deal inmiddels voor "ongeveer 90 procent compleet". Deze week hebben president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping op de G20-top in Japan een ontmoeting om te praten over het handelsconflict. Mnuchin gaf aan uit te kijken naar die ontmoeting en zei dat beide presidenten een "nauwe werkrelatie" hebben.

Micron kwam dinsdag nabeurs met kwartaalresultaten die beter waren dan gedacht, ondanks een lagere winst en omzet. Het bedrijf gaf daarbij aan "vroege tekenen van herstel" op de markt te zien. Micron staat een flinke koerssprong te wachten. In Azië en Europa zaten chipfondsen in de lift door deze berichten. Mogelijk kunnen fondsen in New York als Intel, Advanced Micro Devices (AMD), NXP Semiconductor, Texas Instruments, Nvidia en Qualcomm meeliften.

FedEx

Ook FedEx gaf inzage in de prestaties. De pakketvervoerder heeft in zijn eind mei geëindigde gebroken boekjaar de omzet opgevoerd. De winst viel wel veel lager uit. Voor het lopende boekjaar verwacht FedEx wisselende resultaten.

Levensmiddelenconcern General Mills, bekend van merken als Cheerios, Bugles en Häagen-Dazs, publiceerde eveneens resultaten, die tegenvielen. Technologieconcern BlackBerry meldde juist beter dan verwachte cijfers en staat hoger voorbeurs.

Broadcom

Broadcom staat ook in de belangstelling. De Europese Commissie stelt een onderzoek in naar machtsmisbruik door de chipmaker. Broadcom heeft mogelijk zijn afnemers door clausules in contracten verboden zaken te doen met concurrenten.

Tesla kan reageren op berichten dat het hoofd productie is opgestapt. Peter Hochholdinger werkte sinds 2016 voor Tesla en was daarvoor in dienst bij Audi. Tesla heeft al langere tijd te maken met veel verloop bij het hogere management.

De graadmeters in New York sloten dinsdag met verlies. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent lager op 26.548,22 punten. De brede S&P 500 ging 1 procent omlaag naar 2917,38 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 1,5 procent tot 7884,72 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
-EriC-
0
Eerst zien... verwacht een daling.
Die handelshoop onzin gelooft de kat van de buren niet eens meer.
dasokwat
0
Wat zullen ze boos zijn als er straks een prachtig deal uitkomt voor Trump, knarsetandend zullen ze de AEX weer omhoog zien spuiten.

Maar het zou best kunnen zijn dat Trump de spanning er nog FF inhoud
Audit4life
0
Net als het voorgaande handelsoverleg, ga je van het weekend niks horen verwacht ik. Althans, niet meer dan 'we had a great time during dinner. Big announcement is coming soon '. En dan vervolgens een week lang niks, en dan over twee weken een keer een chinees die uithaalt naar Trump in een krantje.
Nee, ik geloof dat er weinig van komt. De koersen daarentegen zullen weer door het plafond gaan.
-EriC-
0
Vanaf zijn aantreden gaan de beurzen volledig en enkel op geroeptoeter van die kuifduif. Hij blijft maar roepen over records en nog eens records.
Hoe ik het zie is alles wat er goed gegaan is (economisch) tijdens zijn periode, nog steeds de oogst van zijn voorganger.
Hij maakt er nu op een Den Uyl achtige manier een bende van en straks als zijn termijn afgelopen is, klapt de boel in en krijgt de volgende de schuld.
Ik hoop dat hij herkozen wordt, (niet voor USA) maar omdat die collapse dan tijdens zijn periode zal plaatsvinden en dan ben ik enorm benieuwd wat en wie hij allemaal de schuld gaat geven.
dasokwat
0
quote:

Audit4life schreef op 26 jun 2019 om 15:11:


Net als het voorgaande handelsoverleg, ga je van het weekend niks horen verwacht ik. Althans, niet meer dan 'we had a great time during dinner. Big announcement is coming soon '. En dan vervolgens een week lang niks, en dan over twee weken een keer een chinees die uithaalt naar Trump in een krantje.
Nee, ik geloof dat er weinig van komt. De koersen daarentegen zullen weer door het plafond gaan.


We weten allemaal dat de beurs een afspiegeling is van de economie, met name van die over 3 maanden.
De Dow Jones staat op het hoogste punt in 50 jaar (26 500)

Moet ik nog iets toevoegen ?

Stond de AEX maar weer op de hoogste stand sinds 1969
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links