Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VEON verlaagt bod op Global Telecom

Gepubliceerd op 26 jun 2019 om 12:00 | Views: 947 | Onderwerpen: telecommunicatie

VEON ORD 27 aug

2,11 0,00 (0,00%)

CAÏRO (AFN/BLOOMBERG) - Telecombedrijf VEON heeft zijn bod op de resterende aandelen van zijn Egyptische dochter Global Telecom Holdings (GTH) verlaagd. VEON doet dat vanwege een bedrag van 136 miljoen dollar dat de Egyptische autoriteiten ontvangen van GTH in een belastingzaak.

Het in Amsterdam genoteerde VEON deed het bod op de 42,31 procent van de aandelen GTH die het bedrijf nog niet in handen heeft in februari. Toen bood de onderneming nog 5,30 Egyptische pond per aandeel. Inmiddels wil VEON nog maar 5,08 Egyptische pond per aandeel betalen.

In februari gaf de Egyptische financiële toezichthouder nog aan "zo snel als mogelijk" met een beslissing over het bod te komen. Het bod is nu goedgekeurd.

Volgens VEON helpt de consolidatie van de draadloze providers van GTH bij het verplaatsten van cash van zijn regionale eenheden en met het sluiten van deals. De officiële aanbesteding volgt naar verwachting 1 juli. Tegen het einde van het jaar wil VEON GTH van de beurs halen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
VEON ORD

Gerelateerd

telecommunicatie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

VEON ORD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord