Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Handelshoop helpt beurzen vooruit

Gepubliceerd op 26 juni 2019 11:44 | Views: 4.940

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag licht omhoog. Beleggers trokken zich op aan opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin die stelde dat een handelsdeal met China bijna rond is. Mnuchin heeft er vertrouwen in dat president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping vooruitgang kunnen boeken tijdens de G20-top later deze week. Signalen dat de Federal Reserve (Fed) de rente in juli mogelijk niet gaat verlagen zorgden voor enige terughoudendheid.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent in de plus op 559,89 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 775,97 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,6 procent.

Staalfabrikant ArcelorMittal voerde de stijgers aan bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 3,8 procent. Maaltijdbestelsite Takeaway.com stond onderaan met een verlies van 1,6 procent. In de MidKap ging luchtvaartcombinatie Air France-KLM aan kop met een plus van 3,1 procent. Apotheekbedrijf Fagron sloot de rij met een min van 2,4 procent.

Chips

De chipbedrijven Besi en ASMI stegen 2 en 1,3 procent, dankzij beter dan verwachte cijfers van de Amerikaanse maker van geheugenchips Micron Technology. Het bedrijf gaf ook aan "vroege tekenen van herstel" in de vraag naar chips te zien. In Frankfurt won chipmaker Infineon 1,1 procent, STMicroelectronics klom 2,3 procent in Parijs en in Wenen dikte AMS 4 procent aan.

Esperite kelderde 10 procent op de lokale markt. Het Poolse PBKM heeft de gesprekken met het bedrijf, over een overname van activiteiten van stamceltak Cryo-Save, gestaakt. PBKM kon zich niet vinden in de deal. Eind mei werd de stekker ook al een keer uit de onderhandelingen getrokken door PBKM, maar die werden wat later weer opgestart.

Liften

In Frankfurt steeg ThyssenKrupp 6,6 procent. De Finse liftenmaker Kone werkt volgens bronnen aan een overnamebod op de liften- en roltrappendivisie van het Duitse industrie- en staalconcern.

De euro was 1,1358 dollar waard, tegen 1,1385 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,7 procent tot 58,83 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 65,80 dollar per vat.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. thejaguar 26 juni 2019 11:57
  heeft mnuchin dit niet eerder gezegd? heeft hij dit niet al 20x eerder gezegd? heeft trump dit niet eerder gezegd? is het waar? en wat is deze mededeling waard? als het waar is, betekent het dat over de meest heikele punten nog geen akkoord is. maar beleggers laten zich weer makkelijk paaien door de leugenaars en idioten in het witte huis!
 2. forum rang 6 suske wiet 26 juni 2019 12:45
  Ze verwachten pas in het vierde kwartaal een overeenkomst .
  Als ge het bekijkt staat alles in het teken van herverkiezing Trump .
  Een heel doordacht plan ,waar hij ook nog in gaat slagen .
  Dan overeenkomst vluchtelingen van Mexico ;
  Milder voor Iran enz .
  Nog een aantal maanden geduld en dan nog wat rente daling als toetje .
  Blijven zitten op aandelen .
 3. forum rang 5 dasokwat 26 juni 2019 14:26
  "handelsdeal met China bijna rond is"
  Dat zou een ramp zijn voor de linkse flank, Want het zou onmogelijk zijn volgens de heren, dat Xi door de knieën gaat.
  Nog erger is , wat moeten ze nu weer bedenken om Trump zwart te maken, in de VS hebben de democraten alweer een hoerje gevonden die Trump moet belasten, met Stormy was het geen succes.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare