Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Macron: alliantie Renault-Nissan versterken

Gepubliceerd op 26 jun 2019 om 10:26 | Views: 1.364

Renault 19 jul

51,06 -0,32 (-0,62%)

TOKIO (AFN/RTR) - Het is zaak om de samenwerking tussen Renault en Nissan te versterken door synergie-effecten en allianties aan te gaan. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron in Tokio gezegd. Hij noemde het samenwerkingsverband tussen de Franse en Japanse automakers "een juweel van de industrie".

De opmerkingen van Macron laten zowel de mogelijkheid tot een verdere integratie van Renault en Nissan open als samenwerkingen met andere autofabrikanten. Onder de voormalige topman Carlos Ghosn stuurden Nissan en Renault aan op zo'n verdere samenwerking en mogelijk zelfs een fusie. Sinds Ghosn op verdenking van fraude is opgepakt, zijn de verhoudingen tussen de twee bedrijven lastiger geworden.

Nissan heeft er vooral moeite mee dat Renault meer invloed heeft bij de Japanners dan andersom. Via een belang van 15 procent in Renault heeft de Franse staat bovendien heel wat in de melk te brokkelen in de alliantie. Die invloed werd onlangs duidelijk toen fusiegesprekken tussen Renault en Fiat Chrysler afgebroken werden, nadat het Italiaans-Amerikaanse bedrijf gefrustreerd raakte door de rol die de Franse staat speelde.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Renault 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Renault

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bieml
0
Positief bericht, Als Renault en Nissan goeie afspraken maken kan Fiat doorgaan met de samenwerking met Renault en zo de boete voor de emissie uitstoot ontlopen.
dasokwat
0
De vervuilende auto industrie, is een juweel , en dat uit de mond van een linkse milieu fanaat ?
Het kan verkeren, of is hij aan het veranderen na 23 weken gele hesjes protest
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord