Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak opent met kleine winst'

'Damrak opent met kleine winst'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting met een kleine winst. Ook de andere belangrijke Europese beursgraadmeters lijken iets hoger te beginnen. Beleggers moeten het in de laatste beursweek van juni doen met een matig gevulde agenda.

Belangrijkste agendapunten zijn deze week een nieuwe blik op de gezondheid van banken in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Op macro-economisch vlak staan onder andere de inflatiecijfers uit Europa en de VS, het Amerikaanse en Europese consumentenvertrouwen en de Amerikaanse economische groei op het programma.

De Italiaanse regering heeft zondag een noodwet goedgekeurd voor de afwikkeling van de twee in de problemen geraakte banken Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca. De Italiaanse branchegenoot Intesa Sanpaolo heeft interesse getoond in een overname van delen van de twee banken voor een symbolisch bedrag. Het andere deel van de banken wordt ondergebracht in een zogenoemde 'bad bank'.

Altice

Telecom- en kabelbedrijf Altice kondigde aan verkennende gesprekken te voeren met het Portugese Promotora de Informaciones (Prisa) over een mogelijke overnamebod op Prisa's belang in Media Capital. Media Capital is een Portugese mediagroep die volgens Altice 'leidende' posities heeft in onder meer televisie, audiovisuele producties, radio en entertainment.

De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag weinig beweging zien. De AEX-index sloot vrijwel vlak op 519,50 punten. De belangrijkste graadmeters op de beursvloeren van Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,5 procent omlaag. Ook op Wall Street sloten de aandelenbeurzen zonder grote koersuitslagen.

De euro was 1,1188 dollar waard, tegen 1,1200 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder op 43,47 dollar. De prijs van Brentolie steeg 1 procent, tot 46,01 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links