Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen zetten opmars voort

Europese beurzen zetten opmars voort

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won dinsdag opnieuw terrein. Ook de andere Europese beurzen gingen verder vooruit na de stevige koerswinsten een dag eerder. De versoepeling van de coronamaatregelen en de hoop op meer steunmaatregelen van de centrale banken zorgden voor optimisme op de beursvloeren. Positief nieuws over een mogelijk coronavaccin bood eveneens steun aan de aandelenhandel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent hoger op 535,15 punten. De MidKap klom 1 procent tot 713,08 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen tot 1,2 procent. In Londen, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, steeg de FTSE 2 procent.

Francois Villeroy de Galhau, de baas van de Franse centrale bank, verklaarde dat de Europese Centrale Bank (ECB) volgende maand zeer waarschijnlijk zijn opkoopprogramma van obligaties verder gaat uitbreiden om de economie extra steun te bieden. Ook de Japanse centrale bank liet weten klaar te staan om meer stimuleringsmaatregelen te nemen. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Novavax kondigde daarnaast aan een klinische studie te zijn gestart naar een mogelijk coronavaccin van het bedrijf.

Unibail-Rodamco-Westfield

Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (plus 8 procent) was opnieuw de sterkste stijger in de AEX. Betaalbedrijf Adyen stond onderaan met een verlies van 3 procent na een adviesverlaging door KBC. CM.com won ruim 3 procent op de lokale markt. Het techbedrijf neemt het Nederlandse CX Company over voor 15,5 miljoen euro.

In Frankfurt ging Lufthansa (plus 6,5 procent) verder omhoog. Het aandeel won maandag al 7,5 procent na de overeenkomst met de Duitse regering over een steunpakket om de luchtvaartreus door de crisis te loodsen. De Duitse reisorganisatie TUI werd 35 procent meer waard door de versoepeling van de reisbeperkingen. Wirecard zakte 2,9 procent. Het Duitse betaalbedrijf stelde de publicatie van de jaarcijfers opnieuw vanwege het onderzoek naar mogelijk gesjoemel met de resultaten.

Renault

Renault en PSA, de eigenaar van Peugeot en Citroën, stegen 4,2 en 3,1 procent in Parijs. De Franse president Emmanuel Macron wil de steun voor de Franse autosector "enorm versterken". De Britse automaker Aston Martin klom 26 procent in Londen na het vertrek van topman Andy Palmer.

De euro was 1,0933 dollar waard, tegen 1,0896 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,7 procent tot 34,49 dollar. Brentolie kostte 2,5 procent meer op 36,42 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:10 Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 17:57 AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links