Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe onderhandelingen Shell in Nigeria

Gepubliceerd op 26 mei 2019 14:30 | Views: 2.450

Royal Dutch Shell A 10 jul

14,13 +0,19 (+1,38%)

LAGOS (AFN) - De Nigeriaanse regering gaat nieuwe onderhandelingen voeren met olie- en gasconcern Shell over contractvoorwaarden. Daarbij mikt Nigeria op betere voorwaarden als het gaat om betalingen door Shell, aldus zakenkrant Financial Times.

Volgens de Nigeriaanse olieminister zijn de begin jaren negentig afgesloten oude contracten te voordelig voor buitenlandse oliebedrijven die werkzaam zijn in het land, zoals bijvoorbeeld ook het Franse Total, het Italiaanse Eni en het Amerikaanse ExxonMobil. Zij zijn onder meer actief met offshore-projecten in het Afrikaanse land. Nigeria wil een groter deel van de miljardeninkomsten uit die projecten opstrijken.

Het huidige contract tussen Nigeria en Shell loopt in 2023 af, terwijl de overeenkomsten met andere oliebedrijven tegen 2028 aflopen. Nigeria is de grootste olieproducent van Afrika.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare