Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Productie en winst ExxonMobil vallen tegen

IRVING/SAN RAMON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil heeft vrijdag niet de handen op elkaar gekregen van investeerders met zijn nieuwe kwartaalresultaten. Het nettoresultaat en de productie vielen lager uit dan verwacht.

De kwartaalwinst kwam met een kleine 2,4 miljard dollar uit op het laagste niveau in drie jaar. De nettowinst daalde 49 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2018, een jaar dat uiteindelijk de boeken in ging als de slechtste beursjaargang voor ExxonMobil in bijna veertig jaar.

De raffinagetak van Exxon noteerde een verlies van 256 miljoen dollar. De olieproductiedivisie deed het ook minder dan verwacht. Het oliebedrijf was nog stil over eventuele overnameplannen. Concurrenten Chevron en Occidental zijn in een biedingsstrijd verwikkeld om de overname van Anadarko Petroleum.

Chevron

Chevron kwam ook met cijfers en stelde niet teleur. De olieproductie was conform de verwachtingen van analisten en de van 3,6 miljard naar 2,6 miljard dollar gedaalde nettowinst was hoger dan verwacht.

Vooral in het Permbekken in het westen van de VS werd veel olie geproduceerd. Chevron bereikte al een akkoord met Anadarko en hoopt met de overname van die oliemaatschappij zijn positie in dat zeer olierijke deel van de VS te versterken.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Exxon Mobil Corp
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links