Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wisselkoerseffecten bijten in omzet Colgate

Gepubliceerd op 26 apr 2019 om 13:58 | Views: 1.744

Unilever Cert. 17:38

54,39 +0,07 (+0,13%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De maker van shampoo en tandpasta Colgate-Palmolive heeft in het eerste kwartaal een lagere omzet in de boeken gezet. Het Amerikaanse bedrijf worstelde vooral met ongunstige wisselkoerseffecten. Onderliggend was er wel sprake van inkomstengroei.

De opbrengsten in de eerste drie maanden van het jaar bedroegen 3,9 miljard dollar, een daling van 3 procent ten opzichte van een jaar daarvoor. Op eigen kracht groeide Colgate-Palmolive met 3 procent, vooral geholpen door prijsstijgingen. Een hoger verkoopvolume van vooral tandpasta en huisdierenvoer droeg ook een steentje bij. Onder de streep resteerde 582 miljoen dollar, 11 procent minder dan een jaar geleden.

Verder houdt Colgate-Palmolive vast aan zijn prognoses voor 2019. Het concern gaat uit van een omzetgroei op eigen kracht van 2 tot 4 procent en een daling van 4 tot 6 procent van de winst per aandeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Unilever Cert.

Gerelateerd

Unilever Certificate

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord