Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Philips krikt omzet verder op'

Gepubliceerd op 26 april 2019 11:36 | Views: 2.597

Philips Koninklijke 17:39

40,97 +1,12 (+2,80%)

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft zijn vergelijkbare omzet in het eerste kwartaal naar verwachting met 2,1 procent opgevoerd. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Het zorgtechnologieconcern publiceert maandag voorbeurs resultaten.

De marktvorsers gaan in doorsnee uit van een kwartaalomzet van ruim 4,1 miljard euro, tegen 3,9 miljard euro een jaar terug. Op het gebied van connected care wordt de sterkste groei op eigen kracht voorspeld. Ook bij personal health is waarschijnlijk sprake van een aardige plus. Bij diagnose & behandeling voorzien de kenners een wat lagere groei.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) wordt geraamd op 358 miljoen euro, tegen 344 miljoen euro in het eerste kwartaal vorig jaar. De operationele winstmarge zou uitkomen op 8,7 procent, precies hetzelfde percentage als een jaar terug. Netto houdt Philips waarschijnlijk wel iets minder over. Onder de streep blijft volgens de prognoses 115 miljoen euro over, waar een jaar terug nog 124 miljoen euro winst werd behaald.

Het bedrijf verwacht dit jaar aan zijn eerder geformuleerde doelen te voldoen, zo benadrukte topman Frans van Houten begin deze maand nog in een interview. Philips rekent onder meer op jaarlijks 4 tot 6 procent omzetgroei tegen 2020. Van Houten zei er op te vertrouwen dat het bedrijf die doelstellingen zal halen. Hij wees tevens op de kansen in China, zeker omdat de Chinese bevolking er naar streeft om chronische aandoeningen te behandelen. Verder rekent de topman ook op groei vanuit ziekenhuizen. Die steken de komende tijd meer geld in technologie, waarmee ze uiteindelijk geld kunnen besparen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Philips Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare