Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Just Eat groeit vooral internationaal

Gepubliceerd op 26 apr 2019 om 09:06 | Views: 898

Takeaway.com 18 jun

78,70 -0,20 (-0,25%)

LONDEN (AFN) - Het Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat timmert vooral buiten de eigen landsgrenzen stevig aan de weg. Vooral in Canada zijn de prestaties volgens interim-topman Peter Duffy uitstekend. Op de thuismarkt was er nog wel sprake van groei, maar in een veel lager tempo dan in de andere landen waar Just Eat actief is.

Just Eat zag het totaal aantal bestelling in de voorbije maanden op jaarbasis met 21 procent stijgen tot 61,4 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk is goed voor leeuwendeel van de orders. Op de thuismarkt steeg het aantal orders met ruim 7 procent tot bijna 32 miljoen. Internationaal was sprake van 40 procent groei.

In Canada ligt Just Eat op koers om het jaar af te sluiten met een positief bedrijfsresultaat. Dat zou de eerste keer zijn in dat land. Verder presteerde het bedrijf naar eigen zeggen ook goed in Italië, Zwitserland en Ierland.

De omzet van Just Eat steeg met 28 procent tot bijna 228 miljoen Britse pond (264 miljoen euro). Het bedrijf handhaafde zijn verwachting voor het hele jaar. Daarbij rekent het op minstens 1 miljard pond omzet. Het bedrijfsresultaat komt naar verwachting uit tussen de 185 miljoen en 205 miljoen pond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Takeaway.com

Gerelateerd

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord