Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Turbulentie bij AF-KLM als topman vertrekt'

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM gaat een turbulente periode tegemoet als topman Jean-Marc Janaillac vertrekt. Dat zei de Franse premier Edouard Philippe donderdag in een interview met radiostation Europe 1.

Janaillac zette vorige week zijn baan op het spel om de stakingen bij Air France te stoppen. Hij verbond zijn lot aan een stemming onder het personeel over een betwiste loonsverhoging. ,,Een bedrijf dat de baas ziet vertrekken in dergelijke omstandigheden'', lijkt de premier niet de beste manier om de problemen het hoofd te bieden. Philippe noemde de stap van de topman desondanks een ,,moedige positie''. De Franse staat heeft een belang van bijna 18 procent in Air France-KLM.

De directie van de luchtvaartmaatschappij stelt een loonsverhoging van 7 procent over een periode van vier jaar voor. Het personeel wil dit jaar een verhoging van 5,1 procent. Drie pilotenvakbonden maakten donderdag bekend dat zij 3, 4, 7 en 8 mei opnieuw zullen staken. Eerdere acties dit jaar zorgden inmiddels voor een kostenpost van bijna 300 miljoen euro.

De luchtvaartmaatschappij waarschuwde in een verklaring dat de bonden ,,de economische positie van het bedrijf in gevaar brengen''. ,,Ik wil nogmaals excuses aanbieden aan al onze klanten die door deze staking worden geraakt'', zei Janaillac. ,,Ik heb compleet vertrouwen in de wil van het personeel van Air France om een eind te maken aan deze destructieve situatie voor onze luchtvaartmaatschappij.''

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Nieuwe commissarissen en CFO voor KLM
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 havik of duif 26 april 2018 10:22
    Hier wordt over duidelijk hoe langer er gestaakt gaat worden hoe kleiner steeds de kans wordt op een loonverhoging. Zodra de grens van verlies bereikt is komen er reorganisaties met veel ontslagen. Maatschappelijk zullen de bonden dan tegen een loonsverhoging zijn als een deel van het personeel wordt ontslagen.
    Hier noemen we dat "Boontje komt om zijn Lo ???? ".
  2. De Buurman 26 april 2018 13:04
    Kwestie van tijd totdat dit succesvolle huwelijk eindigt in een faillissement. De exorbitante salarissen die het personeel nu krijgt zullen bij een eventuele overname of doorstart uiteraard direct verleden tijd zijn. Dat geldt voor het grootste gedeelte voor AirFrance, maar net zo goed voor KLM.

    Stakingen zijn allemaal korte termijn-visie. De concurrentiepositie van AirFrance-KLM is al bijzonder slecht, grotendeels door absurd hoge personeelskosten. Als het bedrijf akkoord gaat met 5%(!) salarisverhoging verlies je de strijd des te meer. Ook intercontinentaal, juist de sector waar ze de centen moeten binnenhalen, kan zij niet concurreren met de grote luchtvaartmaatschappijen uit Azië op het gebied van service en materiaal. En dan nog de imagoschade van al die stakingen. Persoonlijk vlieg ik al niet meer met AirFrance, puur omdat het bedrijf te onbetrouwbaar is, en ik kan mij voorstellen dat ik niet de enige ben. Ik zie het somber in.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,964 24 apr
+0,030 +0,30%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links