Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN koploper in rustige AEX

KPN koploper in rustige AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beursgraadmeters kwamen woensdag nauwelijks in beweging. In Amsterdam was KPN de koploper onder de hoofdfondsen, na positief ontvangen kwartaalcijfers en de aankondiging van nieuwe uitkeringen aan aandeelhouders.

De AEX stond rond 11.45 uur 0,1 procent in de min op 523,43 punten. De MidKap zakte 0,2 procent naar 776,14 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen leverden 0,1 procent in. Parijs won 0,1 procent.

KPN voerde de lijst van 25 hoofdfondsen in de AEX aan met een plus van 1 procent. Het telecombedrijf boekte vorig kwartaal meer winst dan een jaar eerder, op een omzet die opnieuw licht kromp. KPN kondigde daarnaast de inkoop van eigen aandelen aan ter waarde van 200 miljoen euro.

Onder druk

ArcelorMittal stond met een min van 2,2 procent onderaan de AEX. De koers van het staalbedrijf stond onder druk door tegenvallende berichten van branchegenoot US Steel. Diens sombere prognoses voor de komende tijd zetten ook andere Europese staalproducenten onder druk. Zo verloor ThyssenKrupp 1,3 procent in Frankfurt.

Bij de kleinere bedrijven aan het Damrak waren Kas Bank (plus 5,6 procent) en RoodMicrotec (plus 4,6 procent) in trek na hun updates over de gang van zaken in de eerste maanden van 2017. Automatiseerder ICT Group leverde daarentegen bijna 4 procent in na publicatie van zijn kwartaalrapport.

Brutowinst verdubbeld

In Londen werd Standard Chartered 3 procent meer waard, na de melding dat de brutowinst vorig kwartaal nagenoeg is verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. De Zwitserse bank Credit Suisse kreeg er 2,6 procent bij, na de aankondiging van een nieuwe aandelenemissie ter waarde van 4 miljard dollar. Die komt in de plaats van het eerder geopperde plan om de Zwitserse activiteiten via een beursgang af te splitsen.

Het Franse autobedrijf PSA Peugeot Citroën werd 1,7 procent minder waard, ondanks een omzetgroei in het eerste kwartaal. In Frankfurt zorgden kwartaalcijfers en zonnige prognoses van Daimler evenmin voor veel enthousiasme onder beleggers, getuige de min van 0,5 procent die het aandeel van het moederbedrijf van Mercedes optekende.

De euro werd voor 1,0895 dollar verhandeld, tegen 1,0940 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 49,45 dollar. Brent werd ook 0,2 procent goedkoper bij 51,98 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
KPN

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links