Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Randstad ziet herstel in Europa

Randstad ziet herstel in Europa

AMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft de omzet vorig kwartaal verder zien groeien, maar in een minder sterk tempo dan in de laatste maanden van 2015. De Europese arbeidsmarkt toonde volgens 's werelds op een na grootste uitzender wel duidelijke tekenen van verbetering, vooral in Frankrijk en Duitsland.

Randstad boekte in het eerste kwartaal een omzet van 4,7 miljard euro. Dat was 5 procent meer dan een jaar eerder, gecorrigeerd voor onder meer het verschil in werkdagen. In het laatste kwartaal van vorig jaar kwam de groei nog op 6,6 procent uit. Gedurende het eerste kwartaal zwakte de groei verder af, tot 4,6 procent in maart. De eerste weken van april vertoonden volgens het bedrijf een vergelijkbaar beeld.

Bestuursvoorzitter Jacques van den Broek benadrukte in een toelichting de verdere tekenen van herstel in Europa, die Randstad vooral zag in de groei van zijn Franse en Duitse activiteiten. ,,Europa haakt aan'', viel financieel directeur Robert Jan van de Kraats hem in een telefonische toelichting bij. ,,In Frankrijk en Duitsland zien we nu fundamentele groei, vooral in de industrie en bouw.''

Lager

De totale omzetgroei van Randstad blijft voorlopig echter lager dan in voorgaande periodes van herstel. ,,We zitten nu tien kwartalen tussen 0 en 6 procent groei, eigenlijk verwacht je dan dat het een keer doorzet naar 10 of 12 procent'', aldus Van de Kraats. ,,Maar dat begint met groei in de markt. Wij kunnen alleen proberen om het wat beter te doen dan de markt.''

Die doelstelling haalde Randstad vorig kwartaal in bijna al zijn markten. In Nederland lukte het niet om sneller te groeien dan de markt, door het verlies van een groot payroll-contract van de overheid. In Nederland viel de omzetgroei per werkdag mede daardoor terug van 9 naar 6 procent. In de VS, de grootste markt van het concern, zwakte de groei af van 4 naar 3 procent.

Nettowinst

De nettowinst van Randstad liep vorig kwartaal met 72 procent op naar 102,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde met 15 procent naar 166 miljoen euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:20 ABU: uren en omzet uitzendbranche steeds minder onder druk
  2. 29 mrt Taxaties voor Randstad verder omlaag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RANDSTAD NV

47,380 14:01
-1,150 -2,37%
Premium

Taxaties voor Randstad verder omlaag

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links