Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Daimler wil 10 miljard lenen om coronacrisis te doorstaan'

Gepubliceerd op 26 maart 2020 20:50 | Views: 3.820 | Onderwerpen: autoindustrie

DAIMLER AG NA O.N. 03 mrt

69,40 +0,96 (+1,40%)

STUTTGART (AFN) - Automaker Daimler is in gesprek met banken over een nieuwe kredietlijn van minstens 10 miljard euro. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz heeft het geld nodig om de door het nieuwe coronavirus ontstane crisis te doorstaan, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Automakers zitten diep in de problemen, omdat de vraag naar auto's in zowel China als Europa door de pandemie is gekelderd. Tegelijkertijd zag Daimler zich genoodzaakt een fabriek in de Verenigde Staten stil te leggen, juist nu in China fabrieken weer opengaan.

Om de problemen het hoofd te bieden, zou het Duitse concern in gesprek zijn over een kredietfaciliteit tussen de 10 miljard en 15 miljard euro. Dat komt bovenop een bestaande kredietfaciliteit van 11 miljard euro die de automaker twee jaar geleden afsloot, en die loopt tot 2025. Daimler weigerde tegenover Bloomberg commentaar.

Eerder deze week sloten andere industriebedrijven al grote nieuwe leningen af. Zo tekende Fiat Chrysler voor een kredietfaciliteit van 3,5 miljard euro. Vliegtuigbouwer Airbus verdrievoudigde de omvang van een bestaande kredietlijn tot 15 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DAIMLER AG NA O.N. 86% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare