Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amsterdamse beurs buigt verlies om in winst

Gepubliceerd op 26 maart 2020 17:53 | Views: 2.846

AEX 03 mrt

663,35 +0,09 (+0,01%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met winst de handel uitgegaan, na eerder op de dag nog flink in de min te hebben gestaan. Beleggers trokken zich op aan de forse winsten op Wall Street, waar optimisme over het aanstaande steunpakket van 2 biljoen dollar de aandelenkoersen stuwt. Ook elders in Europa bogen de beurzen hun aanvankelijke verliezen om in winst.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1,6 procent hoger op 482,99 punten. De MidKap won 2,5 procent tot 668,03 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 2,5 procent.

In de Verenigde Staten hopen beleggers dat het gigantische steunpakket dat door het Congres moet worden geloodst de economische klap van het nieuw coronavirus zal beperken. Op de aandelenbeurzen in New York waren tussentijds winsten tot ruim 5 procent te zien.

Krimp

Tegelijkertijd verwerkten de financiële markten nieuwe prognoses over de wereldwijde krimp als gevolg van de virusuitbraak. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) verwacht dat de coronapandemie wereldwijd voor een grotere economische neergang en meer baanverliezen zorgt dan de financiële crisis van 2008. Kredietbeoordelaars S&P Global en Moody's voorzien een krimp in de eurozone van zeker 2 procent.

In de AEX verloor ABN AMRO 3,7 procent. De bank neemt een eenmalig verlies van ongeveer 183 miljoen euro doordat een klant bij zijn clearingsbank in de VS in de problemen is gekomen door de recente grote schommelingen op de financiële markten.

Arcadis

In de MidKap won Arcadis 2,7 procent. Het advies- en ingenieursbureau keert geen dividend uit en schort de inkoop van eigen aandelen op. Bouwer Heijmans en fietsenfabrikant Accell betalen ook geen dividend uit en zakten respectievelijk 3,2 en 3,6 procent bij de kleinere bedrijven.

Biotechnologiebedrijf Vivoryon klom 0,2 procent na publicatie van jaarcijfers. Detacheerder DPA kwam ook met resultaten en daalde 3 procent.

De euro was 1,1024 dollar waard, tegen 1,0834 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 4,5 procent goedkoper op 23,43 dollar. Brentolie kostte 1,8 procent minder op 26,90 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Jopie1962 26 maart 2020 18:09
  "Amsterdamse beurs buigt verlies om in winst"

  Verlies omgebogen in winst, ik wou dat ik zo goed kon buigen. Het is buigen of barsten … of ze liegen dat ze barsten.

  Maar ja, waar moet ik anders heen met mijn 368 miljard spaargeld op mijn rekening?

  "Nieuwsbericht | 6 februari 2020

  Ondanks de dalende spaarrente neemt de totale hoeveelheid spaargeld van huishoudens toe. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) gaat het om 368 miljard euro spaargeld. Dat is een toename van 13,5 procent ten opzichte van een jaar eerder."
 2. Franfran1000 26 maart 2020 18:38
  Morgen weer naar de kelder. Inreisbeperkingen China van kracht. Mogelijk dringt het hierdoor in de VS misschien ook eens door dat dit niet voor Pasen is opgelost. Olie weer door het putje. Record uitkeringsaanvragen met zicht op nog heel veel meer aanvragen in de nabije toekomst. Prima cocktail.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare