Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX beperkt verliezen na hogere opening Wall Street

Gepubliceerd op 26 maart 2020 15:59 | Views: 5.545

AEX 09:40

508,47 +7,76 (+1,55%)

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond in de middaghandel op een bescheiden verlies, waarmee de hoofdgraadmeter iets van zijn eerdere verliezen heeft weggewerkt. Beleggers trekken zich op aan de winsten op Wall Street, waar hoop op verdere stimuleringsmaatregelen de koersen stuwt. Bij de hoofdfondsen was ABN AMRO een opvallende verliezer.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.45 uur 0,3 procent lager op 474,22 punten. De MidKap won 1,1 procent tot 658,74 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,4 procent, Londen steeg 0,3 procent.

Beleggers verwerken een reeks prognoses over de economische impact van het nieuwe coronavirus. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) verwacht dat de coronapandemie wereldwijd voor een grotere economische neergang en meer baanverliezen zorgt dan de financiële crisis van 2008. Kredietbeoordelaars S&P Global en Moody's voorzien een krimp in de eurozone van zeker 2 procent.

Afvlakking

Tegelijkertijd zijn er voorzichtig bemoedigende signalen over de verspreiding van het coronavirus in Europa. Zo wees de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op een afvlakking van de groei van het aantal infecties in brandhaard Italië.

Bij de hoofdfondsen verloor ABN AMRO 5,2 procent. De bank neemt een eenmalig verlies van ongeveer 183 miljoen euro doordat een klant bij zijn clearingsbank in de VS in de problemen is gekomen door de recente grote schommelingen op de financiële markten.

Arcadis

In de MidKap verloor Arcadis 0,7 procent. Het advies- en ingenieursbureau keert geen dividend uit en schort de inkoop van eigen aandelen op. Bouwer Heijmans en fietsenfabrikant Accell betalen ook geen dividend uit en zakten respectievelijk 3,5 en 6,6 procent bij de kleinere bedrijven.

Biotechnologiebedrijf Vivoryon klom 1,7 procent na publicatie van jaarcijfers. Detacheerder DPA kwam ook met resultaten en daalde 5 procent. Renewi won 0,7 procent. De afvalverwerker verwacht door de crisis minder afval te verwerken en gaat de kosten met ruim 40 miljoen euro verlagen.

De euro was 1,0954 dollar waard, tegen 1,0834 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,7 procent goedkoper op 23,81 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 27,48 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 71% zegt verkopen 7 stemmen
NY-DJ-Industrial Avg 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Zootje
0
Deze tijden is het lastig om de juiste keuze te maken. In tijden van crisis is cash natuurlijk koning maar er dreigt nu ook flinke inflatie te komen door de maatregelen om de economie te stuwen. Goud lijkt een goede hedge mede als buitenlandse aandelen in landen die de coronacrisis het best aanpakken zoals Zuid-Korea en Singapore.
bdj
0
quote:

Erg chebbi schreef op 26 maart 2020 17:00:


Ik zekere zin ben ik blij met deze opleving. Het geeft de ruimte om af te bouwen. Ik deel mee in bovenstaande vertwijfeling. Zo direct gaan ze met duizenden per dag dood in de States, de werkloosheid schiet ongekend uit de grond en de beurs is groen..(!). Hoe absurd wil je het hebben..www.cdc.gov/flu/about/burden/index.html
Kijk ff bij 2017-2018
Jopie1962
0
Suske Wiet: wat cash waard is over 5 jaar?

Niet zoveel als een doorgeladen pistool. Daarmee ga je eerst bij die preppers langs die goud in de kast hebben liggen.

En als ze het in een kluis buitenshuis hebben liggen, dan ga je "op hun huis passen". Dat is toevallig heel duur, sterker nog, dat kost elke maand goud.

Dat hebben de Amerikanen allang door, en ze staan in de rij om een wapen te kunnen kopen.
Alexander
0
Stapsgewijs steeds nieuwe berichten maken over stimulering zie ik hier duidelijk als een vorm van manipulering van de beurs om steeds opnieuw te prikkelen als er slecht nieuws komt. Het komt niet ineens (wat ook kan) maar steeds in stappen en dan blijft het ook nog bewust een poos boven de markt hangen. Denk maar dat Trump daar over na heeft gedacht, hij is natuurlijk ook een psychopaat in de hoogste klasse (Google maar eens) en zijn hoogste doel is zijn eigen doel, de verkiezingen winnen en dat linkt hij sterk aan de beurs. Eens houdt de werking van deze konijnen uit de hoge hoed op en dan blijft toch echt de werkelijkheid over, een grote diepe crisis en daar passen niet deze koersen bij.
28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare