Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britse centrale bank laat rente nu ongemoeid

Gepubliceerd op 26 maart 2020 13:50 | Views: 795 | Onderwerpen: Groot-Britannië, rente

LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Britse centrale bank laat de rente voorlopig onveranderd, na twee renteverlagingen eerder deze maand tegen de gevolgen van de coronacrisis. Vorige week werd de rente al verlaagd van 0,25 procent naar 0,1 procent, het laagste niveau ooit. In de week daarvoor haalde de Bank of England (BoE) een half procentpunt van zijn rentetarief af.

Verder blijft de omvang van het opkoopprogramma van de centrale bank onveranderd op 645 miljard pond, omgerekend 704 miljard euro. Om de crisis te bestrijden was de BoE eerder ook met een nieuw financieringsplan voor kleine en middelgrote bedrijven gekomen die problemen ondervinden van het coronavirus.

De bank gaf aan klaar te staan om het opkoopprogramma te vergroten als dat nodig is.

Er was donderdag meer nieuws van centrale banken in Europa. De Tsjechische centrale bank verlaagde de rente met 0,75 procentpunt, waardoor het belangrijkste rentetarief op 1 procent uitkomt. Die verlaging was sterker dan economen in doorsnee hadden verwacht. Het was de tweede renteverlaging in tien dagen.

Gerelateerd

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare