Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Beurzen in afwachting Amerikaanse ww-aanvragen'

Gepubliceerd op 26 maart 2020 08:18 | Views: 6.767 | Onderwerpen: uitkeringen

AEX 21 okt

557,40 -6,60 (-1,17%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent donderdag waarschijnlijk met verlies. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachtingen lager beginnen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Daarnaast wordt uitgekeken naar de wekelijkse aanvragen van werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten, die naar verwachting een recordstijging zullen laten zien vanwege de coronapandemie.

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) verwacht dat de recessie veroorzaakt door de coronacrisis wereldwijd voor een grotere economische neergang en meer baanverliezen zorgt dan de financiële crisis van 2008. De economen van de WTO zien een "zeer scherpe daling" in de wereldwijde handel. Wel ziet de organisatie dat landen goede stappen nemen om directe economische schade zoveel mogelijk te vermijden.

Aan het bedrijvenfront staan de Europese toeleveranciers van Apple in de schijnwerpers. Volgens het Japanse zakenblad Nikkei overweegt het Amerikaanse technologieconcern de introductie van een nieuwe iPhone die geschikt is voor 5G-netwerken, met enkele maanden uit te stellen. Normaal gesproken komen nieuwe iPhones in september uit.

ABN AMRO

Op het Damrak maakte ABN AMRO bekend maatregelen te hebben genomen vanwege de ongekende volumes en volatiliteit op de financiële markten door de coronacrisis. De bank boekt een incidenteel nettoverlies van 200 miljoen dollar. De afboeking is volgens ABN AMRO nodig omdat een klant van ABN AMRO Clearing in de problemen is gekomen.

Bouwer Heijmans keert vanwege de coronacrisis toch geen dividend uit over boekjaar 2019. Volgens de beursgenoteerde onderneming is de impact van de crisis op de resultaten dit jaar ongewis. Met het oog op de onduidelijke vooruitzichten is het eerdere voorstel ingetrokken.

Accell

Ook Accell heeft besloten geen dividend te betalen vanwege de "onvoorziene" impact van de coronapandemie. De sluiting van de fietsenwinkels heeft volgens de fietsenfabrikant een "zeer negatief effect op de omzet en winst" in de eerste jaarhelft. Advies en ingenieursbureau Arcadis keert eveneens geen dividend uit en schort de inkoop van eigen aandelen op.

ASR verklaarde nog niet te weten wat de impact van de coronacrisis zal zijn op de financiële resultaten dit jaar. Het effect hangt volgens de verzekeraar af van de omvang en duur van de crisis en de impact op de wereldeconomie en financiële markten. Biotechnologiebedrijf Vivoryon en detacheerder DPA kwamen nog met jaarcijfers. Vivoryon leed afgelopen jaar iets meer verlies dan in 2018. DPA zag de omzet en winst in 2019 dalen.

Wilde koersrit

De Europese beurzen sloten woensdag hoger na een wilde koersrit. De AEX-index steeg 3 procent tot 475,40 punten en de MidKap won 2,4 procent tot 651,80 punten. Frankfurt, Parijs en Londen klommen tot 4,5 procent. Ook Wall Street ging overwegend vooruit na de historische koerswinst een dag eerder. De Dow-Jonesindex steeg 2,4 procent tot 21.200,55 punten en de brede S&P 500 klom 1,2 procent. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent.

De euro was 1,0903 dollar waard, tegen 1,0834 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,2 procent tot 23,96 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent minder op 27,06 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. Alexander 26 maart 2020 08:43
  Mijn verwachting: dramatisch slechte cijfers waarbij de werkelijke cijfers zelfs nog hoger zijn als dan de cijfers straks. Het zijn er namelijk zoveel geweest (en dit is geen grapje) dat de computersystemen compleet vastliepen en er nog vele moeten volgen. Die komen er volgende keer dus nog extra bij. Beurs zal daarop (m.i. volkomen terecht) verder omlaag duiken.
 2. Engploeg 26 maart 2020 08:44
  PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Franse ondernemers wordt hard geraakt door de coronacrisis. De index die het vertrouwen meet, laat voor maart de sterkste daling ooit zien, meldde het Franse statistiekbureau.
  De graadmeter zakte naar een stand van 95 van 105 in februari. Dat is de scherpste afname sinds het begin van de metingen in 1980. Vooral over de toekomstige productie zijn Franse ondernemers buitengewoon pessimistisch. Het statistiekbureau meldde dat de economische activiteit en de uitgaven van huishoudens in Frankrijk nu op 65 procent van het normale niveau liggen.
  Om de virusuitbraak tegen te gaan is het Franse openbare leven voor een groot deel platgelegd en zijn veel bedrijven gesloten.

  Tja wat kan je met deze non info ... ieder weldenkend mens begrijpt dat alle landen dus ook Frankrijk is geraakt . Pure stemmingmakerij
 3. forum rang 4 Red_ 26 maart 2020 09:20
  quote:

  Mofai schreef op 26 maart 2020 09:03:


  [...]

  Gemiddeld verwacht men iets boven de miljoen ww aanvragen. GS verwacht er meer dan twee miljoen, als dat het geval is ga ik uit van minimaal -5% vandaag.


  2 miljoen is nog veel te optimistisch. Heb aardige analyses voorbij zien komen dat als ze eerlijk zijn ze op zo'n 4 miljoen komen. Echter in de VS heeft iedereen 5 banen in de week om rond te komen, dus mogelijk gaan ze iedereen die 1 van de zoveel banen nog heeft buiten beschouwing laten.
 4. Mofai 26 maart 2020 09:38
  quote:

  Red_ schreef op 26 maart 2020 09:20:


  [...]

  2 miljoen is nog veel te optimistisch. Heb aardige analyses voorbij zien komen dat als ze eerlijk zijn ze op zo'n 4 miljoen komen. Echter in de VS heeft iedereen 5 banen in de week om rond te komen, dus mogelijk gaan ze iedereen die 1 van de zoveel banen nog heeft buiten beschouwing laten.


  4 miljoen lijkt me beetje te veel van het goede aangezien het tot 21 maart ging en slechts eerste week is
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare