Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

S&P verlaagt kredietwaardigheid Ford naar junkstatus

Gepubliceerd op 26 maart 2020 08:12 | Views: 2.231 | Onderwerpen: autoindustrie

Ford Motor Company 08 apr

5,03 +0,32 (+6,79%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verlaagt de kredietbeoordeling van het Amerikaanse autoconcern Ford Motor naar junkstatus vanwege de grote problemen die de coronacrisis veroorzaakt in de auto-industrie. Dat betekent dat er volgens S&P aanzienlijke risico's zijn verbonden aan de mate waarin Ford aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen.

Ford heeft wereldwijd fabrieken gesloten, waaronder in Noord-Amerika. Volgens S&P staat het bedrijf onder enorme financiële druk omdat er geen omzet wordt gedraaid om uitgaven te dekken. Het bureau verlaagt nu zijn rating met één stap naar BB+ en sluit verdere verlagingen niet uit. Ford heeft een schuld van bijna 36 miljard dollar. Het bedrijf heeft al gezegd zijn dividend op te schorten om de financiële buffers te versterken.

Moody's kwam ook met een verlaging van de kredietwaardigheid van Ford. Moody's zegt dat Ford en andere grote autofabrikanten zoals General Motors (GM) en Volkswagen te maken hebben een ongekende "kredietschok" door de coronacrisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ford Motor Company 100% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ford Motor Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
het zwaard
0
Dat Ford al langer het zieke autobroertje is, was al langer geleden. Het begon al met de tanende verkoop in Europa. In de VS was de Mustang dan misschien wel 'n succes, maar sloeg niet aan in de rest van de wereld,ondanks zijn lage verkoopprijs. Verder kan je als autoconstructeur niet alleen overleven op één goed lopend model n.l. de pick-up . Met hun E auto's zijn ze te laat mee gestart en lopen dan ook nog verder achter t.o. Tesla. Rest dus nog misschien een fusie met deze laatste ??
Hugo44
0
Ford is toast, electrische Mustang gaat het 100% zeker afleggen tegen de Tesla Model Y, alle moeite voor niks, too little too late. Wel jammer van zo'n icoon in de auto-industrie.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare