Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcadis onderuit op vlakke beurs

Arcadis onderuit op vlakke beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs bleef maandag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien na de zware koersverliezen vorige week. Beleggers bleven voorzichtig door de aanhoudende dreiging van een wereldwijde handelsoorlog. Op het Damrak kampte Arcadis met een adviesverlaging.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel vrijwel onveranderd op 521,52 punten. De MidKap daalde 0,8 procent tot 784,84 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt kregen er tot 0,2 procent bij.

ASML behoorde tot de grootste stijgers bij de hoofdfondsen met een winst van 0,4 procent. Fitch heeft zijn oordeel over de kredietwaardigheid van chipmachinefabrikant opgeschroefd. De verhoging hangt volgens de kredietbeoordelaar samen met de vitale rol die ASML heeft in de chipsector, de sterke groeiverwachtingen en het verbeterde risicoprofiel. Verzekeraar Aegon sloot de rij met een min van 0,7 procent.

Arcadis

In de MidKap stond advies- en ingenieursbureau Arcadis onderaan met een verlies van ruim 7 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO. Voedingsbedrijf Corbion ging aan kop met een plus van 0,5 procent.

Bij de kleinere bedrijven verloor BinckBank 0,8 procent. De onlinebroker kondigde aan korting te geven aan actieve beleggers. NSI bleef onveranderd. Het vastgoedbedrijf heeft het kantoorpand Q-Port in de omgeving van station Sloterdijk in Amsterdam gekocht voor 36,8 miljoen euro.

JD Sports

In Dublin daalde Smurfit Kappa ruim 2 procent. Het Ierse verpakkingsconcern heeft ook het nieuwe bod van circa 8,9 miljard euro van de Amerikaanse branchegenoot International Paper afgewezen. Begin maart wees Smurfit de Amerikanen ook al de deur.

JD Sports klom 2 procent in Londen. Het Britse moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport koopt de Amerikaanse sportschoenenwinkel Finish Line voor omgerekend 451 miljoen euro.

Olie

Naturex maakte een koerssprong van ruim 40 procent in Parijs. De Zwitserse geur- en smaakstoffenmaker Givaudan wil het Franse maker van plantenextracten overnemen. In Zürich won Givaudan 1 procent.

De euro was 1,2385 dollar waard, tegen 1,2357 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 65,57 dollar. Brentolie zakte 0,4 procent in prijs tot 70,20 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Arcadis

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Porscheknakker 26 maart 2018 18:00
    quote:

    dasD schreef op 26 maart 2018 11:13:

    Shorten moet gewoon verboden worden.
    Enkel aandelen
    Ook opties vwrbieden. Allemaal marktverziekers
    Alleen aandelen kopen en verkopen met beschikbaar eigen geld.
    Zo zou het moeten zijn.
    Maar ja, dan verdienen de beurscriminelen (grootbanken, regeringen, etc) niets meer.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links