Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pearle-moeder blijft ondanks geruzie fusie met Essilor steunen

Pearle-moeder blijft ondanks geruzie fusie met Essilor steunen

AMSTERDAM (ANP) - GrandVision, het moederbedrijf van optiekketens als Pearle en Eye Wish, staat nog altijd achter de geplande miljardenovername door brillenconcern EssilorLuxottica. De twee beoogde fusiepartners vechten sinds de uitbraak van de coronapandemie een juridisch conflict uit rond de deal ter waarde van 7,3 miljard euro. Toch ziet GrandVision-topman Stephan Borchert daarin geen belemmering voor de inlijving, meldde hij bij de presentatie van de jaarcijfers.

"We blijven EssilorLuxottica steunen bij de afronding van de overname van GrandVision en werken aan de benodigde goedkeuring van toezichthouders", zo verklaarde Borchert.

EssilorLuxottica, het bedrijf achter merken als Ray-Ban, Oakley en Varilux, stond eerder deze week nog in de rechtbank tegenover GrandVision in een hoger beroep. Een advocaat van het Frans-Italiaanse concern zei toen dat de miljardendealop breken staat, tekende zakenkrant Het Financieele Dagblad op uit zijn mond.

Hoger beroep

EssilorLuxottica ging in hoger beroep nadat de rechter eerder zijn eis van inzage in de GrandVision-administratie had afgewezen. EssilorLuxottica beweert zelf meer informatie te willen omdat het GrandVision ervan verdenkt overname-afspraken te hebben geschonden gedurende de lockdowns tegen de coronapandemie. Maar volgens GrandVision wil het bedrijf met de opgevraagde informatie alleen maar een lagere overnameprijs uitonderhandelen.

De coronacrisis drukte zwaar op de resultaten van de optiek- en audiciensketens van GrandVision. Omdat met name in het voorjaar van 2020 veel zaken de deuren sloten, daalde de omzet in 2020 met bijna 14 procent tot 3,5 miljard euro. Daarop leed het bedrijf een verlies van 45 miljoen euro.

Vooruitblikkend op het lopende boekjaar ziet GrandVision vooral veel onzekerheid. Lockdownmaatregelen in belangrijke markten, naast Nederland ook Frankrijk en België, zijn aan het begin van 2021 verlengd of aangescherpt. Hoewel veel als essentieel aangemerkte opticienszaken open mogen blijven, kampen ze wel met een daling van winkelend publiek.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links