Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman Heijmans: 2015 wordt jaar van herstel

AMSTERDAM (AFN) - Heijmans kijkt met optimisme naar dit jaar vanwege een verwachte opleving van de woningmarkt en het aangezwollen orderboek. Bestuursvoorzitter Bert van der Els bestempelde 2015 donderdag als een jaar van herstel.

Volgens Van der Els is het aantal opdrachten voor de bouw van huizen 50 procent hoger dan een jaar geleden. De opgaande lijn is volgens hem te danken aan een toegenomen consumentenvertrouwen en de historisch lage hypotheekrente. Heijmans verkocht vorig jaar 1347 woningen, waarvan bijna de helft in het vierde kwartaal. Particulieren waren goed voor 53 procent van het aantal transacties. In 2013 bracht het bouwbedrijf nog 1082 huizen aan de man, waarvan 40 procent aan particulieren.

Bij de divisies infra en utiliteit zit de klad er echter nog goed in. Heijmans kondigde vorig jaar aan tweehonderd banen te schrappen bij utiliteit, dat onder meer verantwoordelijk is voor de bouw van kantoren, scholen en ziekenhuizen. Volgens Van der Els zijn er uiteindelijk 230 banen geschrapt bij het onderdeel. Ook bij de Nederlandse infra-activiteiten en bij het Duitse Oevermann ging het mes in het personeelsbestand. Heijmans schrapte in totaal 350 banen.

Vertrouwen

Het orderboek steeg van 1,6 miljard eind 2013 naar 2,3 miljard euro eind vorig jaar, waarvan 65 procent betrekking heeft op dit jaar. ,,Dat geeft vertrouwen'', aldus de bestuursvoorzitter.

Heijmans kreeg een financiële tegenvaller van 11 miljoen euro voor zijn kiezen na het verlies van een arbitragezaak rond een project in Tilburg. Het bedrijf wist met zijn banken af te spreken dat die tegenvaller buiten beschouwing blijft bij het toetsen op de convenanten. Heijmans verwacht dankzij die afspraak dit jaar aan zijn bankvoorwaarden te kunnen voldoen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12:15 Heijmans aan de slag met bewegwijzering
  2. 18 mrt Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HEIJMANS KON

17,380 12:33
+0,120 +0,70%
Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links