Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sterke winststijging voor Kendrion

Sterke winststijging voor Kendrion

ZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in 2014 de nettowinst met 41 procent zien stijgen tot 20,2 miljoen euro, geholpen door groei bij alle onderdelen van het bedrijf. Dat maakte Kendrion donderdag bekend.

De omzet nam met 21 procent toe naar 429 miljoen euro, met een autonome omzetgroei van 9 procent. Bij het onderdeel Industrial bedroeg de autonome groei 5 procent en bij Automotive was dit 11 procent. Dat was volgens Kendrion te danken aan nieuwe projecten. Verder droeg het overgenomen Duitse bedrijf Kuhnke goed bij aan de resultaten, aldus de onderneming.

Het bedrijf handhaafde zijn doelstelling voor een omzet van 450 tot 500 miljoen euro dit jaar. Kendrion wil over 2014 een dividend uitkeren van 0,78 euro per aandeel, tegen 0,55 euro in 2013.

Bescheiden optimistisch

Het concern meldde dat de economische vooruitzichten voor 2015 bescheiden optimistisch zijn. Kendrion verwacht dat de omzet dit jaar verder zal toenemen. Bij Industrial wordt voor alle drie divisies op groei gerekend. Bij Automotive wordt per saldo ook op groei gerekend, ondanks de prognose voor een beperkte omzetdaling bij Automotive Control Systems door het aflopen van een aantal producten.

In november werd bekend dat topman Piet Veenema deze zomer Kendrion gaat verlaten. Veenema liet in een toelichting weten dat er nog geen nieuws te melden valt over een opvolger. Het bedrijf zoekt intern en extern naar een kandidaat.

Tevredenheid

Veenema zei verder met tevredenheid terug te kijken op 2014 en dat het bedrijf er goed voor staat. ,,Je moet je moment kiezen om te vertrekken'', aldus de bestuursvoorzitter. Veenema was de afgelopen twaalf jaar topman van het bedrijf.

Hij gaf verder aan dat Kendrion aan het overnamefront vooral kijkt naar acquisities voor de industriële divisie in Noord-Amerika en Azië.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Ava Kendrion keurt alle agendapunten goed
  2. 12 apr Verrassende zet Kendrion

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Kendrion

13,200 17:35
-0,120 -0,90%
Premium

Verrassende zet Kendrion

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links