Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Stormachtige omzetgroei voor bedrijf achter filmpjesapp TikTok'

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - ByteDance, het Chinese bedrijf achter filmpjesapp TikTok, is afgelopen jaar flink gegroeid, ondanks de juridische strijd met Donald Trump. Technieuwssite The Information meldt op basis van ingewijden dat de omzet ruwweg is verdubbeld tot zo'n 37 miljard dollar. Ook zou het bedrijf goed zijn voor een operationele winst van circa 7 miljard dollar.

TikTok is razend populair. Onlangs meldde onderzoeker Apptopia al dat het wereldwijd de meest gedownloade app van 2020 zou zijn. Zeker 850 miljoen mensen hebben de app volgens de cijfers op hun telefoon of tablet gezet. De app ligt ook al maanden zwaar onder vuur in de Verenigde Staten. Trump betoogde dat TikTok te veel gegevens opslaat, die via ByteDance bij de Chinese overheid zouden terechtkomen.

De voormalige president eiste dat de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan een Amerikaanse partij worden verkocht, anders zou de app in de VS op zwart moeten gaan. In september ging Trump zelfs akkoord met een plan met Oracle en Walmart waarbij de Amerikaanse activiteiten van TikTok in een nieuw bedrijf zouden worden ondergebracht. Maar TikTok bleef zich - vooralsnog met succes - tegen de Amerikaanse overheidsbemoeienis verzetten.

Over de toekomst van ByteDance is weinig met zekerheid te zeggen. Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe Amerikaanse regering van president Joe Biden precies denkt over TikTok. Volgens The Information zou het Chinese bedrijf nadenken over een beursgang. Die zou mogelijk dit jaar al kunnen plaatsvinden. Maar een besluit hierover is nog niet genomen, aldus de bronnen van de site.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. ramp 2017 26 januari 2021 21:47
    quote:

    Sloeki schreef op 26 januari 2021 19:37:

    37 miljard....

    Ik kan er niet meer bij, nieuwe realiteit zullen we maar zeggen.
    Ik denk dat we daar moeten wennen , als elke Chinees een euro besteed per maand ben je er al als ik nog kan rekenen , plus nog paar klanten buiten China en het gaat heel hart en wat kost de ontwikkeling en het onderhoud van zoon app ... bijna niets bij zo'n grote oplage . En dan haal je met beetje advertenties miljarden op ..
  2. [verwijderd] 26 januari 2021 22:58
    TikTok is echt stront, met als veel andere zogenaamde social media, waar de meest asociale zaken getoond worden met zelfs doden tot gevolg.

    Veel te weinig controle op content, allemaal fake account gegevens dus niemand om echt tot verantwoording te roepen en je verschuilen achter ja maar dat kunnen we allemaal niet controleren dan is je omvang buiten je control gegroeid en dan moet je gewoon 100% verantwoordelijk worden gehouden op persoonlijk niveau en niet afkopen met geld uit een emissie en dus dan maar minder hard groeien, maar als de mensen weten dat ze daadwerkelijk hun echte gegevens moeten delen dan is 90% van alle social media zowiezo non existent.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links