Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tegenvallers drukken Caterpillar in het rood

PEORIA (AFN) - Afschrijvingen en hoger dan verwachte reorganisatiekosten hebben de Amerikaanse machinebouwer Caterpillar afgelopen kwartaal fors dieper in de rode cijfers gedrukt. Ook over heel 2016 zette de fabrikant van zware machines voor de industrie, land- en mijnbouw een verlies in de boeken.

Caterpillar kampt nog altijd met de gevolgen van de neergang in de energie- en grondstoffenbranche. Het bedrijf zag de omzet in het vierde kwartaal met 13 procent dalen naar een kleine 9,6 miljard dollar (8,9 miljard euro). Onder de streep kwam het concern 1,2 miljard dollar tekort, tegen een verlies van 94 miljoen dollar een jaar eerder.

Over heel 2016 vielen de opbrengsten met bijna een vijfde terug tot 35,8 miljard dollar. Caterpillar rapporteerde donderdag een jaarverlies van 67 miljoen dollar, tegen een winst van 2,5 miljard dollar in 2015.

Licht

Caterpillar, dat in verband met de verslechterde marktomstandigheden flink heeft gesneden in de kosten, ziet wel licht aan het einde van de tunnel. De prijzen van grondstoffen zitten weer in de lift, net als de bouwproductie in veel belangrijke markten. Dat kunnen de eerste tekenen zijn van herstel, aldus de industriereus.

Voor 2017 rekent Caterpillar op een terugkeer van de groei, al blijven de opbrengsten met 36 tot 39 miljard dollar nog altijd ruim onder het niveau van 2015. Afgezien van verdere reorganisatiekosten moet volgens het bedrijf ook weer een winst in de boeken kunnen worden gezet.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12:55 Caterpillar boekt meer winst
  2. 05 feb Sterke resultaten voor Caterpillar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Caterpillar

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 26 januari 2017 14:35
    Dat zijn geen beste cijfers,catepillar betaalt heel stevig mee aan de gedaalde olieprijs,maar misschien is er licht aan de horizon,de vooruitzichten voor met name de amerikaanse oliemarkt worden weer gunstiger.
    Bij ons is de pret zeker ook weer over,vandaag wil de boel alleen maar zakken,gisteren verdiende ik uiteindelijk ook al helemaal niets,omdat arcelor en aperam het laatste uur helemaal in de prakpoeier vielen,daar komt tot overmaat van ramp nog bij,dat bij Dalm de oudijzerprijs ook meer dan 10% naar beneden viel,omdat ze zoveel naar de staalfabrieken hebben gereden,dat die zeggen,ho eens even,nu even niet.
    Toch nodigt het prachtige winterweer uit om een Dalmrondje te gaan doen,als het dan maar niet gaat als vorige week,toen zakte niet de koers,maar mijn fiets 3cm,oorzaak,lekke achterband,toen kon ik als een kwajongen,naar huis gaan steppen.
    Ik hoop dat op de beurs de koersen ook nog weer gaan opklaren,want dat hoort toch eigenlijk wel bij zulk schitterend weer,heel veel beursgeluk toegewenst!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links