Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beperkte koersuitslagen op Wall Street

Gepubliceerd op 25 november 2020 19:48 | Views: 1.513

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag overwegend omlaag, met kleine koersuitslagen. Daarmee werd een stapje terug gedaan na de records een dag eerder. De handel op Wall Street verloopt vrij rustig in aanloop naar Thanksgiving Day op donderdag. Dan zijn de Amerikaanse beurzen dicht.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel een min van 0,6 procent op 29.881 punten. Op dinsdag brak de toonaangevende graadmeter, met dertig grote bedrijven die een afspiegeling zijn van het Amerikaanse bedrijfsleven, voor het eerst in zijn bestaan door de grens van 30.000 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 3626 punten, maar de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 12.130 punten.

Beleggers verwerkten een flinke hoeveelheid macro-economische cijfers, waaronder de wekelijkse uitkeringsaanvragen, een nieuwe groeiraming voor de Amerikaanse economie in het derde kwartaal, gegevens over het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten en de consumentenbestedingen. Later komen nog de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.

Slack

Bij de bedrijven sprong de zakelijke chatdienst Slack Technologies in het oog, met een koersstijging van bijna 24 procent. Naar verluidt wil softwareconcern Salesforce Slack overnemen. De beurswaarde van Slack steeg door het bericht naar ongeveer 20 miljard dollar. Salesforce daalde juist 3 procent.

Aan het kwartaalcijferfront ging de aandacht uit naar de producent van landbouwmachines Deere en modemerk Gap. Deere daalde 1,8 procent en Gap kelderde bijna 18 procent door tegenvallende resultaten.

Nordstrom

Ook warenhuisketen Nordstrom opende de boeken en kreeg er 17 procent bij. Computermaker Dell Technologies zakte 2,2 procent na bekendmaking van cijfers. Branchegenoot HP Inc steeg juist 1,5 procent na een kwartaalbericht.

De euro noteerde 1,1919 dollar, tegenover 1,1906 dollar bij het slot van de handel in Europa. De olieprijzen gingen verder omhoog. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,1 procent meer op 46,20 dollar. Brentolie werd 2,2 procent duurder op 48,99 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare