Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zuid-Korea legt Facebook miljoenenboete op voor delen data

Gepubliceerd op 25 november 2020 09:35 | Views: 2.178

Facebook 22 jan

274,50 +1,63 (+0,60%)

Facebook 22 jan

226,00 +1,70 (+0,76%)

SEOUL (AFN/BLOOMBERG) - De Zuid-Koreaanse privacywaakhond (PIPC) heeft Facebook een miljoenenboete opgelegd voor het verstrekken van persoonlijke informatie van gebruikers aan bedrijven. Volgens de gegevensbeschermer zouden de data van ten minste 3,3 miljoen lokale Facebook-gebruikers zonder toestemming gedeeld zijn met maximaal 10.000 bedrijven.

Facebook moet het land 6,7 miljard Zuid-Koreaanse won (omgerekend circa 5 miljoen euro) betalen. De persoonsgegevensautoriteit zegt dat het bedrijf de regels heeft overtreden tussen mei 2012 en juni 2018. Persoonlijke gegevens zoals bijvoorbeeld relatiestatussen, werkervaring en opleidingen werden met andere bedrijven gedeeld als de gebruikers met hun Facebook-account inlogden op de online diensten van die bedrijven. Ook de persoonlijke informatie van hun Facebook-vrienden werd daardoor zonder toestemming gedeeld.

De privacywaakhond stelt dat het sociale netwerk niet meewerkte in het onderzoek dat sinds 2018 loopt, door bijvoorbeeld onvolledige en valse documenten in te dienen. Facebook zegt juist dat het wel goed heeft meegewerkt aan het onderzoek van de PIPC, en dat het de opgelegde boete nog "nauwkeurig" gaat bekijken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Facebook 100% zegt verkopen 1 stemmen
Facebook 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare