Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB gaat dividendverbod banken volgend jaar opheffen'

'ECB gaat dividendverbod banken volgend jaar opheffen'

FRANKFURT (AFN) - Banken die er goed voorstaan mogen volgend jaar mogelijk weer dividend gaan uitkeren aan hun aandeelhouders. Dat heeft directielid Yves Mersch van de Europese Centrale Bank (ECB) gezegd, meldt zakenkrant Financial Times.

Volgens de Luxemburger ligt het juridisch lastig om het verbod nog langer in stand te houden. Daarnaast wordt verwacht dat het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten banken weer gaan toestaan om dividend uit te keren.

De ECB vroeg banken eind maart om tijdens de coronacrisis geen dividend uit te keren. Dat geld konden de financiële instellingen beter achter de hand houden om een extra buffer te hebben om bijvoorbeeld klappen op te vangen van leningen aan bedrijven en consumenten die niet terugbetaald konden worden. Ook de inkoop van eigen aandelen was uit den boze.

In juli herhaalde de centrale bank de oproep met het verzoek om het geld tot het einde van het jaar anders te gebruiken. De ECB heeft eerder aangegeven in december weer een nieuw besluit te nemen.

Vorige maand werd al gehint op een mogelijke tussenoplossing. Daarbij zouden bepaalde banken, die de zaken goed op orde hebben, wel dividend kunnen uitkeren. Maar het deel van de winst dat ze kunnen uitkeren blijft dan wel in eerste instantie nog beperkt.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Berenberg verhoogt koersdoel ING
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 november 2020 11:07
    Er komt een restrictie op: de "dringende aanbeveling" wordt losgelaten, banken die na dividend uitbetaling /inkoop eigen aandelen daarna alsnog in de problemen komen zullen worden losgelaten en niet meer in aanmerking komen voor noodsteun, dat wordt dus een gok op een gok, ook zeker zeer aantrekkelijk voor de markt, je kunt er namelijk op spelen.
  2. forum rang 5 Kees1 25 november 2020 16:24
    Dit bericht is moeilijk te rijmen met het bericht van de ECB van vandaag dat de stroppenpotten van de banken voller moeten.
    Het lijkt er dan ook op dat de ECB het dividendverbod formeel opheft, maar op individueel niveau nauwkeurig gaat beoordelen of uitkering van dividend toegestaan is.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,210 16:28
+0,042 +0,28%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links