Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Logische stap Boskalis bij Horizon'

Gepubliceerd op 25 november 2019 10:05 | Views: 2.626

Boskalis 27 mrt

15,28 -1,06 (-6,46%)

HAL Trust 27 mrt

110,60 -2,60 (-2,30%)

AMSTERDAM (AFN) - Maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis zet een logische stap met de aankoop van het resterende aandelenbelang in Horizon. Dat schrijft KBC Securities.

Boskalis had al een meerderheidsbelang in Horizon en verwerft nu de resterende 37,5 procent van de aandelen. Financiële details werden daarbij niet verstrekt. KBC schat dat er ongeveer 45 miljoen euro is betaald voor het resterende belang. De omzet van Horizon in het gebroken boekjaar 2018-2019 komt naar verwachting boven de 100 miljoen dollar uit.

Horizon, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, voert geofysisch onderzoek uit en verleent geotechnische diensten. KBC stelt dat Horizon nu verder geïntegreerd kan worden met bodemonderzoeker Gardline van Boskalis. Het advies voor Boskalis staat op accumulate, met een koersdoel van 22 euro.

ING

ING spreekt van een positieve stap die bij zal dragen aan het resultaten van Boskalis. De bank zegt niet verrast te zijn met het nieuws omdat Boskalis al had aangegeven Horizon geheel over te willen nemen. Het advies is buy met een koersdoel van 26,25 euro.

Het aandeel Boskalis noteerde maandag omstreeks 09.50 uur een plus van 0,9 procent op 21,60 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 71% zegt kopen 7 stemmen
HAL Trust 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare