Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lagere resultaten kunstmestbedrijf OCI

Gepubliceerd op 25 november 2019 07:59 | Views: 4.484

OCI 21 jan

17,64 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Kunstmestproducent OCI heeft in het derde kwartaal lagere resultaten behaald dan een jaar eerder. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf zei dat die daling samenhangt met uitgebreide werkzaamheden voor productieverbetering en de aanpak van knelpunten bij stikstoffabrieken, samen met lagere prijzen voor methanol en ammoniak.

De omzet was 634 miljoen dollar tegen 774 miljoen dollar een jaar eerder. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zakte naar 107 miljoen dollar van 230 miljoen dollar een jaar terug. Het aangepaste nettoverlies was 120 miljoen dollar tegen een min van 15 miljoen dollar een jaar eerder.

Het verkochte volume ging met 5 procent omlaag naar 2,2 miljoen ton. OCI had ook te maken met het ongepland stilleggen van de Natgasoline-fabriek in het Texaanse Beaumont van augustus tot begin november. Hiervoor is het bedrijf verzekerd.

Verkoopvolume

OCI maakte verder bekend dat Ahmed El-Hoshy is benoemd tot operationeel directeur van de gehele groep. Hij zal verslag gaan uitbrengen aan topman Nassef Sawiris. El-Hoshy begint per direct aan zijn nieuwe functie.

De onderneming zei verder dat het verkoopvolume in het vierde kwartaal en daarna flink zal toenemen, omdat veel werkzaamheden aan fabrieken zijn afgerond en het samenwerkingsverband Fertiglobe wordt geconsolideerd. Daarbij bundelde OCI zijn kunstmestactiviteiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika met het staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi. OCI heeft 58 procent in handen van die joint venture.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 72% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare