Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chipbedrijven in trek op Japanse beurs

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag licht hoger gesloten. Vooral de bedrijven in de chipsector waren in trek dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Amerikaanse chipgigant Intel. Beleggers hielden verder hun kruit droog in afwachting van de ontwikkelingen rond de brexit en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging uiteindelijk met een plus van 0,2 procent het weekeinde in op 22.799,81 punten en bewoog daarmee rond het hoogste niveau van het jaar. De Japanse chipbedrijven Tokyo Electron en Screen Holdings dikten 2,6 procent en 2,6 procent aan. Intel boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten hadden verwacht. Ook schroefde de chipmaker zijn prognoses voor het hele jaar op.

Eisai zette de opmars voort met een winst van ruim 8 procent. Het Japanse farmaceutische concern en zijn Amerikaanse partner Biogen gaan opnieuw goedkeuring vragen aan de Amerikaanse toezichthouder voor hun behandeling tegen Alzheimer.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,3 procent. De Kospi in Seoul stond vlak. De Zuid-Koreaanse chipmaker SK Hynix won 3,5 procent. Een dag eerder won het aandeel al 3 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers van het bedrijf. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,1 procent bij.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links