Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Faillissement CoolCat raakt Wereldhave

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 07:47 | Views: 7.425

Wereldhave 28 feb

14,45 -0,41 (-2,76%)

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Wereldhave kampt met de naweeën van het faillissement van kledingketen CoolCat. Het wegvallen van de keten drukte onder meer op het operationele resultaat, zonder daarbij bedragen te noemen. De onderneming wist naar eigen zeggen de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden. Wereldhave hield zijn winstverwachting in stand.

Wereldhaven zag de brutohuurinkomsten in de negen maanden tot en met september met 4 procent stijgen tot 151,8 miljoen euro. De toename is vooral toe te schrijven aan de aankoop van winkelvastgoed in België eind vorig jaar.

De bezettingsgraad van Wereldhaven daalde van 95,6 procent naar 95,1 procent, mede door het wegvallen van CoolCat dat zes winkelruimten van Wereldhave huurde. De vastgoedonderneming had al bij de publicatie van de halfjaarcijfers aangegeven dat het faillissement in het derde kwartaal in de resultaten zou doorwerken.

In Nederland was sprake van een daling van de bezittingsgraad met 1,1 procentpunt tot 96,1 procent. Daarbij komt straks ook het wegvallen van Hudson's Bay als huurder van een pand in Tilburg, al heeft Wereldhave nog altijd geen officiële bevestiging ontvangen dat de huur daar wordt opgezegd. Toch is het vastgoedbedrijf al bezig met verschillende scenario's voor na het vertrek van de winkelketen eind dit jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave 53% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Wereldhave

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord