Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Biotechnoloog Gilead voert omzetprognose op

Gepubliceerd op 25 oktober 2018 22:41 | Views: 4.667

Galapagos 04 jun

173,90 -4,10 (-2,30%)

FOSTER CITY (AFN) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences heeft zijn omzetverwachting voor heel het jaar naar boven toe bijgesteld. Dat maakte de samenwerkingspartner van Galapagos donderdag bekend bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers.

Gilead rekent voor heel 2018 op een omzet in een bandbreedte van 20,8 miljard dollar tot 21,3 miljard dollar. Eerder sprak de onderneming nog over 20 miljard dollar tot 21 miljard dollar aan opbrengsten voor heel het jaar. In de afgelopen verslagperiode kwam de omzet uit op 5,6 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog 6,5 miljard dollar. De winst daalde tot 2,1 miljard dollar.

De daling van zowel de winst als de omzet komt onder meer door hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling. Ook maakte Gilead meer kosten om producten te verkopen. Eind juli maakte topman John F. Milligan bekend aan het einde van het jaar te vertrekken. Hij stond sinds maart 2016 aan het roer van de onderneming. Een opvolger is er nog niet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 86% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. lmr 26 oktober 2018 07:24
  quote:

  h980577. schreef op 26 oktober 2018 07:10:


  @LMR; denk jij dat Gilead nu de omzetdaling aan het keren is, maw de weg omhoog eindelijk weer eens wordt ingezet door dit bedrijf? Ik wacht er al jaren op....


  Ik verwacht dat eind 2019, indien Finch 1 en 3 goed gaan, filgotinib in Amerika naar de markt gaat. Indien dit gebeurt hangt het er een beetje vanaf hoe goed Gilead het op korte termijn kan verkopen. Maar in de Finch 2 studie hebben we gezien dat de 200mg variant op 24 weken zeer goed presteerde ten opzichte van alle concurrenten op dit gebied. De kans dat het middel snel wordt opgepakt is dan ook aanzienlijk.
  Ik verwacht in 2020 al de eerste inkomsten die volgens analisten kunnen uitgroeien tot 5-8 miljard per jaar (piekomzet). Galapagos gaat daarvan tussen de 20-30 procent van krijgen. Dus nog even geduld en tel je winst uit. Met dergelijke omzetten alleen al van filgotinib zal het aandeel verdrievoudigen. Er start dit kwartaal nog andere studies met filgotinib op andere gebieden dan RA waardoor een brede uitrol op de markt steeds aannemelijker wordt.

  Mijn verwachtingen is dat bij de publicatie van Finch 1 en 3 studies de koers al hard begint te stijgen. Het wachten is nog op Manta, maar bij de conference call gaf Gilead aan dat ze verwachten Manta snel te kunnen starten. Dit is cruciaal vvoor de koers, indien Manta ruim 1 jaar eerder klaar kan zijn en de Finch studies worden bekend stijgt de koers van glpg met een rap tempo, dit nieuws is medio december 2018 - april 2019 te verwachten.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare