Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken hekkensluiter in AEX

Heineken hekkensluiter in AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdag weinig beweging zien. Beleggers worstelden zich door een stroom van kwartaalberichten. Op het Damrak vielen de resultaten van bierbrouwer Heineken niet in de smaak. Frisdrankbottelaar Refresco, die instemde met de overname door PAI Partners, kreeg de handen wel op elkaar.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de plus op 544,12 punten. De MidKap won ook 0,1 procent, tot 834,29 punten. Parijs won 0,2 procent. Frankfurt daalde 0,1 procent en Londen zakte 0,4 procent.

Heineken sloot de rij in de AEX met een min van 2,5 procent. Tegenvallend zomerweer in met name Nederland en Frankrijk heeft de bierverkoop van Heineken in Europa afgelopen kwartaal geen goed gedaan. De bierbrouwer liet bovendien weten meer last te hebben van valutaschommelingen dan waar tot dusver van werd uitgegaan.

Arcadis

In de MidKap ging Refresco aan kop met een plus van 2,4 procent. De Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar stemt in met een overname door de Franse investeerder PAI Partners. De twee zijn er na onderhandelingen uitgekomen.

Arcadis volgde op de voet met een winst van 2,3 procent. Het advies- en ingenieursbureau is er afgelopen kwartaal voor het eerst in meer dan twee jaar in geslaagd de omzet op eigen kracht te laten stijgen. Het bedrijf werd daarbij geholpen door gunstige omstandigheden in zijn belangrijkste markten.

ICT group

Bij de kleinere bedrijven dikte ICT Group bijna 2 procent aan. De automatiseerder zag de omzet in het derde kwartaal met bijna een kwart groeien. Het bedrijf profiteerde daarbij vooral van overnames.

In Frankfurt klom luchtvaartgroep Lufthansa 0,6 procent, na bekendmaking van de resultaten. Ceconomy klom ruim 7 procent. Het Duitse bedrijf achter onder meer de elektronicaketens MediaMarkt en Saturn behaalde in het laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet.

Kering

In Parijs kreeg Kering er meer dan 7 procent bij na sterke omzetcijfers. Het Franse luxegoederenconcern profiteerde vooral van beter dan verwachte verkopen van modehuis Gucci. De Franse automaker PSA, die ook met cijfers kwam, daalde 1,3 procent.

De euro was 1,1766 dollar waard, tegen 1,1771 een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 52,19 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 58,12 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Heineken

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links