Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kwakkelzomer voor Heineken in Europa

Gepubliceerd op 25 oktober 2017 08:29 | Views: 2.343 | Onderwerpen: Europa, levensmiddelen

Heineken 09:12

83,56 -0,02 (-0,02%)

AMSTERDAM (AFN) - Tegenvallend zomerweer in met name Nederland en Frankrijk heeft de bierverkoop van Heineken in Europa afgelopen kwartaal geen goed gedaan. Het bierconcern wist dat evenwel ruimschoots te compenseren met groei elders in de wereld. Alles bij elkaar bracht Heineken 2,5 procent meer bier aan de man.

De volumes in Europa gingen met 2,8 procent omlaag. Naast het druilerige zomerweer in een aantal belangrijke markten drukte het verlies van een grote klant in het Verenigd Koninkrijk de verkopen. Ook in Polen wist Heineken minder bier te slijten, doordat er minder promotie-activiteiten waren.

Daar stond een sterke groei op eigen kracht tegenover in Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Rusland. Ook in Noord- en Latijns-Amerika werd meer verkocht, mede dankzij een sterke vraag naar duurdere biertjes in Brazilië. Die compenseerde een lagere verkoop in de Verenigde Staten.

Prestaties

Over de eerste negen maanden van 2017 heeft Heineken een winst van 1,5 miljard euro in de boeken gezet. Vorig jaar stond de teller na drie kwartalen op 1,2 miljard euro, maar destijds zat in het resultaat een afschrijving verwerkt van 233 miljoen euro. Topman Jean-François van Boxmeer sprak in een toelichting van ,,solide'' prestaties.

Heineken blijft bij zijn eerder gedane voorspellingen voor heel 2017. De brouwer gaat onder meer uit van een verdere autonome groei van de omzet en winst, ondanks aanhoudend wisselvallige economische omstandigheden en nadelige wisselkoerseffecten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare