Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wessanen positiever over omzetgroei in 2016

Wessanen positiever over omzetgroei in 2016

AMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft ook afgelopen kwartaal geprofiteerd van de toenemende populariteit van biologische voedingsmiddelen en is daardoor positiever geworden over de omzetgroei die dit jaar kan worden geboekt. Dat maakte de producent van duurzame voedingsmiddelen dinsdag bekend.

Wessanen zag de omzet in het derde kwartaal met ruim 9 procent stijgen ten opzichte van een jaar eerder, tot 137,5 miljoen euro. Zonder de effecten van overnames en wisselkoersen liepen de verkopen daarbij met 4 procent op. Het bedrijf verwacht nu dat die autonome groei in heel 2016 uitkomt aan de bovenkant van de eerder voorspelde bandbreedte van 5 tot 7 procent.

Verder zal het bedrijfsresultaat (ebite) dit jaar hoger uitkomen dan een jaar eerder. Dit resultaat steeg vorig kwartaal met 6 procent naar 10 miljoen euro. De nettowinst stabiliseerde op 6 miljoen euro.

De verkoopgroei was afgelopen kwartaal te danken aan de eigen merken van Wessanen, die een omzetgroei van ruim 7 procent lieten zien. De opbrengsten uit 'private labels' namen af. De integratie van de overgenomen merken Piramide, Ineobio en Mrs Crimbles ligt ,,volledig op koers'', aldus Wessanen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links