Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Koopjesjagers stuwen Wall Street naar winst

Gepubliceerd op 25 september 2020 22:39 | Views: 4.178

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met forse winsten de handel uitgegaan. Beleggers die van recente koersdalingen wilden profiteren door flink in te kopen, duwden de graadmeters omhoog. Vooral grote technologiefondsen waren in trek. Dat verbloemde de heersende zorgen om oplopende besmettingsaantallen in Europa en de Verenigde Staten en het uitblijven een nieuw Amerikaans steunpakket.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,3 procent hoger op 27.173,96 punten. De brede S&P 500 won 1,6 procent tot 3298,46 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq tekende een plus van maar liefst 2,3 procent op tot 10.913,56 punten.

Techfondsen als Facebook, Microsoft en Apple wonnen tot 3,8 procent. Dat laatste bedrijf stond onder andere in de schijnwerpers door een hernieuwde poging van de Europese Commissie om Ierland toch te bestraffen voor belastingafspraken die erg voordelig zijn voor de iPhone-maker.

Toenemende onzekerheid

Ondertussen neemt de onzekerheid voor beleggers toe. De verdere verspreiding van het coronavirus heeft al geleid tot een herinvoering van diverse lockdownmaatregelen in Europese landen. Ook in de Verenigde Staten loopt het aantal positief geteste personen in delen van het land stevig op, waardoor gevreesd wordt voor een nieuwe besmettingsgolf. In lockdownsituaties presteren techbedrijven relatief goed.

Boeing steeg 4,2 procent na nieuws rond zijn geplaagde toestel MAX 737. Europese toezichthouders verwachten in november klaar te zijn met een evaluatie van het type vliegtuig, dat vanwege twee vliegtuigcrashes wereldwijd al meer dan een jaar aan de grond staat. Persbureau Bloomberg meldde bovendien dat de Amerikaanse toezichthouder belangrijke testvluchten met de MAX 737 voor volgende week heeft gepland.

De euro was 1,1622 dollar waard, tegenover 1,1658 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent in waarde tot 40,13 dollar. Brent zakte 0,3 procent tot 41,80 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 86% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare