Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Air France vliegt in najaar nog op halve kracht

Gepubliceerd op 25 september 2020 21:07 | Views: 3.140

Air France-KLM 25 jan

4,55 -0,15 (-3,26%)

PARIJS (AFN) - Air France voert in november en december slechts de helft van de vluchten uit die normaal gesproken in dezelfde periode zouden starten. De geldende reisbeperkingen nopen de Franse tak van Air France-KLM tot die beslissing. Eerder deze week zette KLM al een streep door de geplande uitbreiding van het aantal vluchten dit najaar, nu door oplopende coronabesmettingen weer meer restricties gelden voor reizigers.

Air France verwacht voor de jaarwisseling wel weer 170 bestemmingen aan te doen. Dat zijn vrijwel alle bestemmingen in de reguliere winterplanning van de luchtvaartmaatschappij. In Europa vliegt Air France op alle bestemmingen die normaal gesproken in de winterplanning zitten.

De Franse vliegmaatschappij houdt nog een slag om de arm bij de verwachte planning. "Grenzen worden maar langzaamaan opengesteld. Veranderingen aan het vliegschema zijn waarschijnlijk, afhankelijk van de goedkeuring van overheden."

Internationaal vliegverkeer was op het hoogtepunt van de coronapandemie amper mogelijk. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben financiële hulp van overheden gekregen om overeind te blijven. Air France-KLM krijgt van de Franse en Nederlandse staat samen 10,4 miljard euro aan steun.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 69% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Go Go Go ! 25 september 2020 21:37
  Net als vliegtuigen in de lucht wordt er “hoog over” ons hoofd door overheden beslist. Beslist over het tegen elke prijs in de lucht houden van zoveel mogelijk vliegtuigmaatschappijen. Ondernemingen zonder enig vet op de ribben. Miljarden euro’s stromen naar deze ondernemingen toe. Dit omdat het geld gratis is, vanuit het niets met een druk op de knop gecreëerd kan worden en het als politiek gezichtsverlies gezien wordt als er eentje om zou stuiteren.

  Als het allemaal niet zo uitermate triest zou zijn kon je er misschien nog om lachen. Eigenlijk onwerkelijk. We zadelen onze nakomelingen op met een mega probleem. Het maakt de politiek niet uit. Scoren op korte termijn is het enige dat telt.
 2. forum rang 6 @iPlof 26 september 2020 07:50
  quote:

  Go Go Go ! schreef op 25 september 2020 21:37:

  . We zadelen onze nakomelingen op met een mega probleem. Het maakt de politiek niet uit. Scoren op korte termijn is het enige dat telt.


  Inderdaad, schuld blijft, rente komt ooit wel weer terug.
  Generaties na ons gaan rente en aflossing betalen voor de injecties nu aan AF-Klm dat 100% zeker in de huidige vorm niet mee bestaat.
 3. forum rang 5 Kees1 26 september 2020 18:57
  Het is van de politiek heel dubbel. Enerzijds KLM/Schiphol blijven steunen met vele miljarden en anderzijds met miljarden smijten in het kader van klimaatbeleid. Je zou zeggen: 'wees blij dat deze sector gedecimeerd wordt en draag alleen bij aan het sociaal plan voor de medewerkers.
 4. forum rang 7 drooglegging 26 september 2020 19:42
  Abadoned Engineering op Discovery heeft mooie voorbeelden dat niet alles voor eeuwig is: compleet verlaten dorpen, fabriekscomplexen, militaire bases, powerplants ed.

  The Schiphol Group moet nu blijvend afschalen, voorsorteren op een smallere operatie, meer exclusiviteit, geen groei maar kwaliteits verbetering, een compleet nieuw businessmodel optuigen(al dan niet met KLM)

  Draagvlak creeeren in plaats van onstuimige, ruige groei, SPL gaat hoe dan ook beter worden dan wat het pre corona was.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare