Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street stevent af op lagere opening'

Gepubliceerd op 25 september 2020 14:58 | Views: 1.501

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan vrijdag naar verwachting voor een lagere opening. Op Wall Street leven onder meer zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in Europa en de Verenigde Staten. Ook zijn beleggers bezorgd over het alsmaar uitblijven van een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie.

De verdere verspreiding van het coronavirus heeft al geleid tot een herinvoering van diverse lockdownmaatregelen in Europese landen. Ook in de Verenigde Staten loopt het aantal positief geteste personen in delen van het land stevig op, waardoor gevreesd wordt voor een nieuwe besmettingsgolf. Intussen is de Amerikaanse overheid er nog altijd niet in geslaagd om de markten nieuwe steun in het vooruitzicht te stellen om de economie aan te jagen.

De beursgraadmeters in New York zijn donderdag nog met kleine winsten gesloten. Berichten over nieuwe onderhandelingen over een steunpakket zorgden er tussentijds voor dat eerdere verliezen ruimschoots werden goedgemaakt. Maar aan het einde van de sessie was van die winsten nog weinig over. De Dow-Jonesindex sloot de sessie uiteindelijk 0,2 procent hoger op 26.815,44 punten. De S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3246,59 punten. Techgraadmeter Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 10.672,27 punten.

Presidentsverkiezingen

Diverse analisten proberen ook al wat vooruit te kijken naar de mogelijke gevolgen voor de economie van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. "Een status quo van Donald Trump als president en een verdeeld congres, zal waarschijnlijk leiden tot verdere deregulering en handelsconflicten", schat een kenner bij UBS Asset Management in. "Een overwinning van Joe Biden met een verdeeld congres zal de vrees voor belastingverhogingen doen afnemen, maar kan ook leiden tot een begrotingsimpasse. De meest recente peilingen lijken vooralsnog positief voor internationale aandelen en negatief voor de Amerikaanse dollar."

Bij de bedrijven gaat de aandacht uit naar Apple. De Europese Commissie gaat proberen om Ierland en Apple toch te bestraffen voor belastingafspraken die erg voordelig zijn voor de techgigant. EU-commissaris Margrethe Vestager houdt vol dat het om verboden staatssteun gaat en stapt, na de nederlaag bij een lagere Europese rechter, nu naar het Europese Hof van Justitie. Eerder had Brussel Ierland opgedragen ruim 14 miljard euro aan 'achterstallige' belasting te innen van Apple, maar daar werd in juli een streep door gezet door het Gerecht van de Europese Unie.

Ook was er nieuws over Boeing. Europese toezichthouders hebben aangegeven dat ze verwachten in november klaar te zijn met een evaluatie van de Boeing 737 MAX. Die staat vanwege twee vliegtuigcrashes wereldwijd al meer dan een jaar aan de grond. Boeing heeft inmiddels diverse technische aanpassingen doorgevoerd en hoopt dat het vliegtuig rond de jaarwisseling weer mag gaan vliegen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Stier de Beer 25 september 2020 15:53
    quote:

    erol schreef op 25 september 2020 15:39:


    ''VS hoeft maar te niesen of Europa is verkouden!!!!!!!!!!!!!!'' helemaal mee eens wat een stelletje. Als de VS record naar record afsluit durven wij niet mee te gaan als ze zakken dan zakken wij eerder dan de VS!!!!!


    Doe je er voordeel mee. Er zijn prachtige giga-overgewaarde techfondsen die je kunt shorten...
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare