Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aviko koopt Duitse aardappelverwerkingsfabriek van Unilever

Gepubliceerd op 25 september 2020 11:09 | Views: 1.991 | Onderwerpen: Duitsland

UNILEVER 17:38

51,46 -0,74 (-1,42%)

STEENDEREN (AFN) - Maker van frites, rösti en andere aardappelproducten Aviko koopt een Duitse aardappelverwerkingsfabriek van Unilever. Daardoor gaat Aviko straks ook producten als aardappelpuree, knoedels, gnocchi maken voor Unilever-merken als Knorr en Pfanni. Deze merken blijven wel eigendom van Unilever.

In de betreffende fabriek in Stavenhagen in Noordoost-Duitsland werken ongeveer 210 mensen. Als onderdeel van de deal gaat Aviko een langjarig strategisch partnerschap aan met Unilever.

Het Nederlandse Aviko, een dochter van Royal Cosun, ziet de nieuwe productielocatie als een welkome versterking. De overname wordt gedaan door Aviko Rixona, het onderdeel van Aviko dat zich bezighoudt met de productie van zogeheten aardappelgranulaat en aardappelvlokken die worden verwerkt in tal van aardappelproducten. De wereldwijde vraag op dit vlak neemt de laatste tijd voortdurend toe en wordt onder meer gedreven door een sterke groei in de vraag naar zoute snacks, legt Aviko-topman Chris Deen uit.

Hoeveel geld er precies met de overname is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. De deal is aangemeld bij de Duitse mededingingsautoriteit en kan naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare