Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Verkoop onderdelen door Aegon geen verrassing'

Gepubliceerd op 25 september 2020 09:20 | Views: 6.509 | Onderwerpen:

Aegon 13:29

2,44 -0,01 (-0,57%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat verzekeraar Aegon zijn Centraal- en Oost-Europese onderdelen zou willen verkopen, komt niet als een verrassing. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een reactie. Volgens kenners van ING toont een dergelijke stap wederom aan dat aandeelhouders voor nu op de tweede plaats komen en dat Aegon eerst werk maakt van het versterken van zijn balans.

Een eventuele verkoop zou passen in nieuwe initiatieven van topman Lard Friese om de organisatie te stroomlijnen. Volgens KBC wil Friese geen tijd verspillen, gelet ook op de strategie-update in december. De nieuwe Aegon-baas gaf in het verleden al wel aan flinke ingrepen te willen doen binnen het concern, waarbij de optie werd opengehouden dat Aegon zich van bepaalde markten terug zal trekken.

Volgens KBC zou de vorige werkgever van Friese, NN Group een geschikte koper zijn voor de divisie die minstens 500 miljoen euro moet kosten. Aegon weigerde overigens commentaar te geven op de berichten over een eventuele verkoop van onderdelen.

Overboord

ING benadrukt dat Aegon eerder zijn prognoses voor dit jaar en volgend jaar overboord gooide. In december worden nieuwe stippen op de horizon gezet. Daarbij zal de aandacht met name uitgaan naar de strategische focus van de verzekeraar.

KBC hanteert een hold-advies op Aegon met een koersdoel van 3 euro. ING heeft ook een hold-advies met een koersdoel van 2,40 euro. Het aandeel noteerde vrijdag na ruim een uur handelen 1,6 procent hoger op 2,08 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 86% zegt kopen 42 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 aandeeltje! 25 september 2020 10:05
  quote:

  8ball schreef op 25 september 2020 09:29:


  hold met koersdoel 3, ofwel 50% boven huidige koers, dat is dan toch strong buy in mijn boekje, blijven rare jongens die analisten, meest overbodige beroepsgroep ooit

  Dan zijn ze dus niet zo zeker. En in deze tijden is een strong buy denk ik bij de meeste fondsen hachelijk. Bedenk dit zijn doelen binnen jaar.
 2. forum rang 6 drooglegging 25 september 2020 10:40
  Ik heb geloof in de huidige CEO, zijn voorganger heeft de onderneming niet al te netjes achter gelaten.

  Aandeelhouderswaarde creeeren kost tijd in dit geval, heel veel hogere functies zijn al voorzien van adepten van de nieuwe CEO die dezelfde lijn willen volgen.

  Ook bij dit aandeel: 2,000 euro is zuinig.
 3. Bullwish 25 september 2020 14:17
  quote:

  drooglegging schreef op 25 september 2020 10:40:


  Ik heb geloof in de huidige CEO, zijn voorganger heeft de onderneming niet al te netjes achter gelaten.

  Aandeelhouderswaarde creeeren kost tijd in dit geval, heel veel hogere functies zijn al voorzien van adepten van de nieuwe CEO die dezelfde lijn willen volgen.

  Ook bij dit aandeel: 2,000 euro is zuinig.

  "zijn voorganger heeft de onderneming niet al te netjes achter gelaten."

  Dan heeft de RvC dus jarenlang zitten pitten, want zij vonden het allemaal wel best.

  De leden van de RvC van Aegon doen niets voor hun geld. De hele club zou m.i. vervangen moeten worden door bijvoorbeeld ondernemers die echt met hun poten in de modder hebben gestaan en kritisch zijn t.o.v. de RvB, want nu bestaat de RvC alleen maar uit elitaire zakkenvullers die elkaar een overbezoldigd baantje toespelen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare