Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nike-topman trots op campagne Kaepernick

BEAVERTON (AFN) - Nike-topman Mark Parker is trots op de reclamecampagne van zijn bedrijf met de controversiële American football-speler Colin Kaepernick. Volgens Parker merkt het sportmerk dat de campagne aanslaat op sociale media, maar ook qua verkopen.

Kaepernick is het gezicht van een nieuwe Nike-campagne. Als speler van San Francisco 49ers knielde hij in 2016 voor het eerst tijdens het volkslied als protest tegen politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. Die protestactie herhaalde hij sindsdien elke wedstrijd en kreeg ook navolging van andere spelers. Het leverde hem ook veel kritiek op, onder meer van de Amerikaanse president Donald Trump. Die verwijt de speler dat hij niet vaderlandslievend is.

Sinds begin 2017 zit Kaepernick zonder werk. Hij heeft de American football-bond NFL aangeklaagd omdat die hem op een zwarte lijst zou hebben gezet. De campagne van Nike was ook direct controversieel. Critici van Kaepernick riepen op sociale media onder meer op tot een boycot van Nike producten. Ook staken ze schoenen van het sportmerk in brand.

De campagne ging drie dagen na afloop van zijn eerste kwartaal van start. In dat kwartaal verhoogde Nike de omzet met 10 procent tot 9,9 miljard dollar. De nettowinst steeg naar bijna 1,1 miljard dollar, van 950 miljoen dollar een jaar eerder. Volgens Nike werd wereldwijd goed zaken gedaan met de verkoop van onder meer sportschoenen en sportkleding. Financieel directeur Andy Campion sprak van sterker dan verwachte groei van het Amerikaanse bedrijf.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mrt Nike ziet omzet stijgen, maar winst dalen
  2. 16 feb Nike schrapt 1.700 banen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nike

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Nike

94,530 19 apr
-1,210 -1,26%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links