Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX blijft op kleine winst staan

AEX blijft op kleine winst staan

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs laat in de middaghandel nog altijd een kleine plus zien. Ook de beurs in Frankfurt staat in het groen, elders in Europa laten de beursgraadmeters verliezen zien. Beleggers verwerkten de uitslag van de Duitse verkiezingen en hielden hun blik gericht op de situatie rond Noord-Korea.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middag 0,2 procent hoger op 529,15 punten. De MidKap verloor 0,3 procent tot 814,34 punten. Londen en Parijs daalden tot 0,3 procent. De beurs in Frankfurt steeg 0,2 procent.

In de MidKap sloot BAM de rij met een verlies van 4,9 procent. De instorting van een parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport eind mei is veroorzaakt door een technische fout. Onderzocht wordt of er meer gebouwen zijn waar diezelfde constructie is gebruikt. Kunstmestproducent OCI voerde de stijgers aan met een winst van 2,1 procent.

KPN

Koploper in de AEX was telecombedrijf KPN met een winst van 1,5 procent. Staalfabrikant ArcelorMittal stond onderaan met een verlies van 1,7 procent. DSM daalde 0,9 procent. Het speciaalchemiebedrijf bevestigde de doelstellingen voor dit jaar op zijn beleggersdag in Den Haag.

Unilever ging 0,7 procent omhoog. Het levens- en verzorgingsmiddelenconcern neemt voor bijna 2,3 miljard euro het Zuid-Koreaanse cosmeticabedrijf Carver Korea over. Unilever versterkt met de overname zijn positie in het noordelijke deel van Azië, de grootste markt voor huidverzorgingsproducten ter wereld.

Euro

Lufthansa steeg 1,5 procent in Frankfurt. De Duitse luchtvaartmaatschappij heeft volgens persbureau Reuters een bod gedaan van 200 miljoen euro op de boedel van haar failliete branchegenoot Air Berlin.

In Zürich won ABB 0,5 procent. Het Zwitserse technologieconcern neemt de divisie Industrial-Solutions van het Amerikaanse industrieel conglomeraat General Electric (GE) over. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard dollar.

De euro was 1,1888 dollar waard, tegen 1,1967 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 51,36 dollar. Brentolie werd 1,6 procent duurder op 57,79 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:12 Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 18:25 Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 25 september 2017 16:32
    Dat ons beursje het goed doet komt natuurlijk door shelletje en ook unilever,shell is de enigste grondstof die leuk aan het plussen is,de metalino's staan allemaal pik donker rood,elke keer als slim beleggen aangeeft,je moet in grondstoffen gaan,dan zakt de boel als een baksteen.
    Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel,pharming gaat waarschijnlijk de boel redden vandaag,als hij keep houd tenminste.
    Trouwers alles wat met gezondheid te maken heeft doet het vandaag schitterend,dikke plussen zijn ook heel goed voor je gezondheid,Sukkerdesessio!!!
  2. Mrx77 25 september 2017 17:50
    Als dr euro stijgt met 1 procent dan dalen wij met 1 procent. Vandaag daalt de euro en wij profiteren totaal niet vd dalende euro...zelfs de dik stijgende olieprijs levert de aex niet eens winst op...ik vind wel apart dat er niet wordt geschreven.over de dik dalende euro en als de euro stijgt dan struikel ik.over alle paniekartikelen vd dure euro en armageddon die.wordt voorspelt...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 18:05
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links