Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Cijfers Avantium gemengd'

Gepubliceerd op 25 aug 2017 om 09:38 | Views: 5.722

Avantium 16 aug

2,55 +0,08 (+3,04%)

AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van het Amsterdamse chemiebedrijf Avantium hebben positieve en negatieve kanten. Dat stellen analisten van KBC Securities vrijdag in reactie op de halfjaarcijfers van de voormalige ontwikkelingstak van Shell.

De marktvorsers zijn te spreken over de omzetgroei van de afdeling die catalysatoren maakt. Tegelijkertijd groeide het verlies van het bedrijf aanzienlijk door een slechter resultaat van joint ventures en een aandelenbeloningsprogramma voor het personeel.

Analisten van ING zijn positiever. De omzet was al sterk, maar het echte nieuws is volgens de marktkenners de vooruitgang die is geboekt met het project Mekong. Uit testgegevens van Avantium kwam naar voren dat de nieuwe catalysator commercieel schaalbaar is.

KBC houdt vast aan zijn hold-advies en een prijsdoel van 11 euro. ING heeft het aandeel op zijn kooplijst staan met een koersdoel van 14,22 euro. Avantium stond rond 09.30 uur 0,5 procent hoger op 10,05 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Avantium 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Avantium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord